INGREDIENTAI
-
50 g sviesto
-
2 v. š. kvietinių miltų
-
250 ml pieno
-
2 v. š. sūrio miltelių arba ~50 g smulkiai tarkuoto sūrio
-
Žiupsnelis druskos
PARUOŠIMO BŪDAS
-
Nedideliame puode ištirpinkite sviestą ant vidutinės kaitros.
-
Suberkite miltus ir nuolat maišydami kaitinkite apie minutę, kol gausite vientisą pastą.
-
Plona srovele pilkite pieną, vis maišydami, kad nesusidarytų gumulėlių. Virkite, kol masė sutirštės.
-
Suberkite sūrio miltelius arba tarkuotą sūrį, maišykite, kol sūris visiškai ištirps ir padažas taps kreminis.
-
Pagal skonį įberkite druskos, išmaišykite ir patiekite karštą prie mėsos, makaronų ar daržovių.
Skanaus!