Skip to main content

INGREDIENTAI

  • 50 g sviesto

  • 2 v. š. kvietinių miltų

  • 250 ml pieno

  • 2 v. š. sūrio miltelių arba ~50 g smulkiai tarkuoto sūrio

  • Žiupsnelis druskos

PARUOŠIMO BŪDAS

  1. Nedideliame puode ištirpinkite sviestą ant vidutinės kaitros.

  2. Suberkite miltus ir nuolat maišydami kaitinkite apie minutę, kol gausite vientisą pastą.

  3. Plona srovele pilkite pieną, vis maišydami, kad nesusidarytų gumulėlių. Virkite, kol masė sutirštės.

  4. Suberkite sūrio miltelius arba tarkuotą sūrį, maišykite, kol sūris visiškai ištirps ir padažas taps kreminis.

  5. Pagal skonį įberkite druskos, išmaišykite ir patiekite karštą prie mėsos, makaronų ar daržovių.

Skanaus!