INGREDIENTAI
- 50 g medaus
- 50 g Dižono garstyčių
- 50 g citrinų sulčių (arba obuolių, vyno acto ar laimų sulčių)
- 50 g alyvuogių aliejaus
- ½ šaukštelio druskos
- žiupsnelis maltų juodųjų pipirų (arba čili)
PARUOŠIMO BŪDAS
Paruošimo laikas: apie 5 min.
- Dubenyje išsukite medų su Dižono garstyčiomis, kol masė taps vientisa.
- Įpilkite citrinų sulčių, suberkite druską ir pipirus, dar sykį išmaišykite.
- Nuolat maišydami arba plakdami šluotele, plona srovele pilkite aliejų. Pirmą trečdalį leiskite lėtai, kad susiformuotų stabili emulsija, tada aliejų galite supilti greičiau.
- Paragaukite ir, jei reikia, pakoreguokite rūgštumą ar sūrumą papildomomis citrinų sultimis ar druska.
- Padažas paruoštas! Naudokite iškart arba supilkite į sandarų indą ir laikykite šaldytuve iki mėnesio.
Patarimas: Jei norite lengvesnės versijos, alyvuogių aliejų galite pakeisti tokio pat kiekio natūraliu jogurtu.