Skip to main content

INGREDIENTAI

Porcijų skaičius – 1

  • 200 g maltos jautienos (galite rinktis ir kitą mėsą)

  • 1 mėsainio bandelė

  • 1 salotos lapas

  • 1 pomidoro griežinėlis

  • 2 čederio sūrio riekelės

Padažui:

  • 1 nedidelis svogūnas

  • 3 marinuotų agurkų griežinėliai

  • 2 a. š. pomidorų padažo

  • 2 a. š. majonezo

Kepimui:

  • Šiek tiek sviesto

PARUOŠIMO BŪDAS

Paruošimo laikas – apie 20 min.

  1. Bandelė. Keptuvėje ištirpinkite gabalėlį sviesto ir abi bandelės puses trumpai paskrudinkite iki auksinės spalvos. Atidėkite.

  2. Padažas. Smulkiai supjaustykite svogūną ir agurkus. Sumaišykite juos su pomidorų padažu ir majonezu, įlašinkite šlakelį agurkų marinato, išmaišykite.

  3. Mėsos paplotėlis. Iš maltos jautienos suformuokite rutulį, dėkite į įkaitintą keptuvę ir mentele prispauskite – susidarys plokščias kotletukas. Kepkite 1 min., apverskite ir kepkite dar 1 min.

  4. Sūris. Ant apversto paplotėlio uždėkite abi čederio riekeles, uždenkite keptuvę ir kepkite 3–4 min., kol sūris išsilydys, o mėsa pasieks norimą iškepimą.

  5. Surinkimas. Ant apatinės bandelės puselės užtepkite pasiruošto padažo, dėkite karštą paplotėlį su čederiu, ant viršaus – pomidoro griežinėlį ir salotos lapą. Uždėkite viršutinę bandelės pusę.

Patiekite su bulvytėmis ar mėgstamomis salotomis. Skanaus!