INGREDIENTAI
Porcijų skaičius – 1
-
200 g maltos jautienos (galite rinktis ir kitą mėsą)
-
1 mėsainio bandelė
-
1 salotos lapas
-
1 pomidoro griežinėlis
-
2 čederio sūrio riekelės
Padažui:
-
1 nedidelis svogūnas
-
3 marinuotų agurkų griežinėliai
-
2 a. š. pomidorų padažo
-
2 a. š. majonezo
Kepimui:
-
Šiek tiek sviesto
PARUOŠIMO BŪDAS
Paruošimo laikas – apie 20 min.
-
Bandelė. Keptuvėje ištirpinkite gabalėlį sviesto ir abi bandelės puses trumpai paskrudinkite iki auksinės spalvos. Atidėkite.
-
Padažas. Smulkiai supjaustykite svogūną ir agurkus. Sumaišykite juos su pomidorų padažu ir majonezu, įlašinkite šlakelį agurkų marinato, išmaišykite.
-
Mėsos paplotėlis. Iš maltos jautienos suformuokite rutulį, dėkite į įkaitintą keptuvę ir mentele prispauskite – susidarys plokščias kotletukas. Kepkite 1 min., apverskite ir kepkite dar 1 min.
-
Sūris. Ant apversto paplotėlio uždėkite abi čederio riekeles, uždenkite keptuvę ir kepkite 3–4 min., kol sūris išsilydys, o mėsa pasieks norimą iškepimą.
-
Surinkimas. Ant apatinės bandelės puselės užtepkite pasiruošto padažo, dėkite karštą paplotėlį su čederiu, ant viršaus – pomidoro griežinėlį ir salotos lapą. Uždėkite viršutinę bandelės pusę.
Patiekite su bulvytėmis ar mėgstamomis salotomis. Skanaus!