
INGREDIENTAI
Porcijų skaičius – 4
- 400 g maltos mėsos
- 135 g taco geldelių (apie 12 vnt., pvz., „Santa Maria“)
- 100 ml vandens
- 1 pakelis taco prieskonių mišinio
- 1 v. š. sviesto (arba margarino)
Priedams
- Švelnus taco padažas (pagal skonį)
- Salotos, kubeliais pjaustyti pomidorai
- Tarkuotas sūris
- Grietinė ir gvakamolė – pasirinktinai
PARUOŠIMO BŪDAS
Trukmė – apie 30 min.
- Įkaitintoje keptuvėje ištirpinkite sviestą, sudėkite maltą mėsą ir kepkite, kol išgaruos skystis ir gabaliukai pradės lengvai skrusti.
- Įberkite taco prieskonių mišinį, įpilkite vandenį ir maišydami troškinkite 5–10 min., kol skoniai susijungs, o padažas sutirštės.
- Kol mėsa kunkuliuoja, į atskirus dubenėlius sudėkite salotas, pomidorus ir tarkuotą sūrį; šalia paruoškite padažus, grietinę bei gvakamolę.
- Taco geldeles pašildykite orkaitėje ar mikrobangų krosnelėje pagal gamintojo rekomendacijas, kad jos taptų traškios.
- Patiekite pašildytas geldeles kartu su malta mėsa ir priedais, leiskite kiekvienam susikomplektuoti savo mėgstamą taco.
- Nepanaudotas geldeles laikykite sandariai uždarytas vėsioje vietoje – jos išliks traškios dar kelias dienas ir puikiai tiks kesadilijoms ar kitiems užkandžiams.
Skanaus!