
INGREDIENTAI
Porcijų skaičius – 4–5
- 600 g bulvių
- 3 svogūnai
- Žiupsnelis druskos
- 60 g sviesto
- 300 ml grietinės
- 50 g mėgstamų žalumynų
- 1 kg šviežių ar šaldytų grybų
PARUOŠIMO BŪDAS
Paruošimo laikas – apie 40 min.
- Grybai. Nuvalykite grybus, nuplaukite, nusausinkite ir supjaustykite riekelėmis.
- Svogūnai ir grybai. Keptuvėje ištirpinkite pusę sviesto, suberkite smulkintus svogūnus ir kepkite, kol suminkštės. Įberkite grybus ir maišydami kepkite, kol nugaruos skystis ir grybai lengvai apskrus.
- Bulvės. Bulves nulupkite, supjaustykite šiaudeliais ar kubeliais. Likusį sviestą įkaitinkite plačioje keptuvėje, apkepkite bulves, kol jos beveik iškeps ir gražiai pagels.
- Troškinimas. Į bulves sudėkite keptus grybus su svogūnais, pasūdykite, gerai išmaišykite. Supilkite grietinę, uždenkite ir patroškinkite 5–6 min., kad skoniai susijungtų.
- Patiekimas. Pabarstykite smulkintais žalumynais ir patiekite karštą. Skanaus!