
INGREDIENTAI
Porcijų skaičius – 1
- 200 g maltos jautienos (galite rinktis ir kitą mėsą)
- 1 mėsainio bandelė
- 1 salotos lapas
- 1 pomidoro griežinėlis
- 2 čederio sūrio riekelės
Padažui:
- 1 nedidelis svogūnas
- 3 marinuotų agurkų griežinėliai
- 2 a. š. pomidorų padažo
- 2 a. š. majonezo
Kepimui:
- Šiek tiek sviesto
PARUOŠIMO BŪDAS
Paruošimo laikas – apie 20 min.
- Bandelė. Keptuvėje ištirpinkite gabalėlį sviesto ir abi bandelės puses trumpai paskrudinkite iki auksinės spalvos. Atidėkite.
- Padažas. Smulkiai supjaustykite svogūną ir agurkus. Sumaišykite juos su pomidorų padažu ir majonezu, įlašinkite šlakelį agurkų marinato, išmaišykite.
- Mėsos paplotėlis. Iš maltos jautienos suformuokite rutulį, dėkite į įkaitintą keptuvę ir mentele prispauskite – susidarys plokščias kotletukas. Kepkite 1 min., apverskite ir kepkite dar 1 min.
- Sūris. Ant apversto paplotėlio uždėkite abi čederio riekeles, uždenkite keptuvę ir kepkite 3–4 min., kol sūris išsilydys, o mėsa pasieks norimą iškepimą.
- Surinkimas. Ant apatinės bandelės puselės užtepkite pasiruošto padažo, dėkite karštą paplotėlį su čederiu, ant viršaus – pomidoro griežinėlį ir salotos lapą. Uždėkite viršutinę bandelės pusę.
Patiekite su bulvytėmis ar mėgstamomis salotomis. Skanaus!