Skip to main content

INGREDIENTAI

Porcijų skaičius: 4

350 g makaronų (pvz., fettuccine, spagečiai ar kiti mėgstami)
2 skardinės nusunkto tuno savo sultyse (po ~180 g)
800 g konservuotų smulkintų pomidorų
100 ml sauso balto vyno (arba daržovių sultinio)
2 saujos juodųjų alyvuogių (pvz., Kalamata)
2 š. kaparėlių (nebūtina, bet dera)
1 svogūnas
3 česnako skiltelės
3 š. alyvuogių aliejaus
Sauja kapotų petražolių (arba 1 š. džiovinto raudonėlio)
Druska, pipirai – pagal skonį
Tarkuoto kietojo ar puskiečio sūrio – pabarstymui

PARUOŠIMO BŪDAS

Paruošimo laikas: apie 30 min.

  1. Svogūną ir česnaką smulkiai sukapokite. Įkaitinkite aliejų keptuvėje, suberkite svogūną ir kepkite 3–4 min., kol suminkštės. Įmaišykite česnaką, kepkite dar ~30 s.

  2. Padažas. Į keptuvę sudėkite pomidorus, tuną, kaparėlius, perpus pjaustytas alyvuoges, petražoles ir supilkite vyną. Troškinkite 10–15 min. ant silpnos ugnies, kol padažas sutirštės. Pagardinkite druska, pipirais; jei reikia, subalansuokite rūgštumą žiupsneliu cukraus.

  3. Makaronai. Kol padažas verda, pasūdyto vandens puode išvirkite makaronus minutę trumpiau nei nurodyta ant pakuotės. Nukoškite, pasilikdami ~1 stiklinę virimo vandens.

  4. Sumaišykite. Karštus makaronus perkelkite į padažą, išmaišykite ir dar 1–2 min. pašildykite. Jei norite skystesnės konsistencijos, įpilkite šlakelį makaronų vandens.

  5. Patiekimas. Pabarstykite šviežiomis petražolėmis ir tarkuotu sūriu. Valgykite iškart, kol makaronai dar sugėrę aromatingą padažą. Skanaus!