
INGREDIENTAI
Porcijų skaičius: 6
• 500 g maltos (ar smulkiai kapotos) jautienos
• 500 g maltos (ar smulkiai kapotos) kiaulienos
• 100 g kiaulienos šoninės
• 2 svogūnai
• Sauja petražolių
• Sauja krapų
• Sauja mėtų
• 1 šaukštelis kumino
• 1 šaukštelis maltų juodųjų pipirų
• ½ šaukštelio aitriosios paprikos miltelių (arba pagal skonį)
• Druskos – pagal skonį
Padažui:
• 200 g graikiško (ar paprasto) jogurto
• 1 žalia citrina (ar ½ geltonos citrinos)
• Sauja smulkintų krapų
• Sauja smulkintų svogūnų laiškų
• 2 česnako skiltelės
• Druskos ir maltų pipirų – pagal skonį
PARUOŠIMO BŪDAS
Paruošimo laikas: apie 30 min.
- Kiaulienos šoninę, svogūnus ir visus žalumynus labai smulkiai sukapokite.
- Į didelį dubenį sudėkite jautieną, kiaulieną, šoninę, svogūną, žoleles, kumino, pipirų, aitriosios paprikos ir druskos.
- Rankomis kruopščiai minkykite, kol mišinys taps visiškai vientisas ir lipnus.
- Drėgnomis rankomis apglėbkite iešmus mėsos mase, formuodami pailgus liulia kebabus.
- Kepkite ant įkaitinto grilio, nuolat vartydami, kol paviršius tolygiai apskrus. Jei kepate orkaitėje, įkaitinkite ją iki 200 °C ir dėkite kebabus ant grotelių, kol paruduos.
- Padažui jogurtą sumaišykite su žaliąja citrina išspaustomis sultimis, krapais, svogūnų laiškais ir išspaustu česnaku. Pagardinkite druska bei pipirais, išmaišykite.
- Karštus kebabus patiekite su šviežiai pagamintu jogurtiniu padažu. Skanaus!