INGREDIENTAI
Porcijų skaičius – 4 – 5
-
600 g bulvių
-
3 svogūnai
-
Žiupsnelis druskos
-
60 g sviesto
-
300 ml grietinės
-
50 g mėgstamų žalumynų
-
1 kg šviežių ar šaldytų grybų
PARUOŠIMO BŪDAS
Paruošimo laikas – apie 40 min.
-
Grybai. Nuvalykite grybus, nuplaukite, nusausinkite ir supjaustykite riekelėmis.
-
Svogūnai ir grybai. Keptuvėje ištirpinkite pusę sviesto, suberkite smulkintus svogūnus ir kepkite, kol suminkštės. Įberkite grybus ir maišydami kepkite, kol nugaruos skystis ir grybai lengvai apskrus.
-
Bulvės. Bulves nulupkite, supjaustykite šiaudeliais ar kubeliais. Likusį sviestą įkaitinkite plačioje keptuvėje, apkepkite bulves, kol jos beveik iškeps ir gražiai pagels.
-
Troškinimas. Į bulves sudėkite keptus grybus su svogūnais, pasūdykite, gerai išmaišykite. Supilkite grietinę, uždenkite ir patroškinkite 5–6 min., kad skoniai susijungtų.
-
Patiekimas. Pabarstykite smulkintais žalumynais ir patiekite karštą. Skanaus!