Skip to main content

INGREDIENTAI

Porcijų skaičius – 4 – 5

  • 600 g bulvių

  • 3 svogūnai

  • Žiupsnelis druskos

  • 60 g sviesto

  • 300 ml grietinės

  • 50 g mėgstamų žalumynų

  • 1 kg šviežių ar šaldytų grybų

PARUOŠIMO BŪDAS

Paruošimo laikas – apie 40 min.

  1. Grybai. Nuvalykite grybus, nuplaukite, nusausinkite ir supjaustykite riekelėmis.

  2. Svogūnai ir grybai. Keptuvėje ištirpinkite pusę sviesto, suberkite smulkintus svogūnus ir kepkite, kol suminkštės. Įberkite grybus ir maišydami kepkite, kol nugaruos skystis ir grybai lengvai apskrus.

  3. Bulvės. Bulves nulupkite, supjaustykite šiaudeliais ar kubeliais. Likusį sviestą įkaitinkite plačioje keptuvėje, apkepkite bulves, kol jos beveik iškeps ir gražiai pagels.

  4. Troškinimas. Į bulves sudėkite keptus grybus su svogūnais, pasūdykite, gerai išmaišykite. Supilkite grietinę, uždenkite ir patroškinkite 5–6 min., kad skoniai susijungtų.

  5. Patiekimas. Pabarstykite smulkintais žalumynais ir patiekite karštą. Skanaus!