
INGREDIENTAI
Porcijų skaičius – 4
Tešla
- 3 stiklinės miltų
- 1 stiklinė verdančio vandens
- 3 v. š. aliejaus
Įdaras
- Sauja džiovintų grybų
- 1 svogūnas
- 2 česnako skiltelės
- 10 g petražolių
- Žiupsnelis druskos
- Žiupsnelis maltų pipirų
- Verdančio vandens grybams pamirkyti (pagal poreikį)
- Šlakelis aliejaus kepimui
PARUOŠIMO BŪDAS
Bendra trukmė – apie 45 min.
- Tešlos paruošimas. Miltus supilkite į dubenį, įpilkite aliejaus, užplikykite verdančiu vandeniu ir šaukštu išmaišykite. Kai masė pravės, minkykite, kol tešla taps vientisa ir elastinga.
- Įdaras. Džiovintus grybus užpilkite karštu vandeniu, kad suminkštėtų, nusunkite ir labai smulkiai sukapokite. Svogūną ir česnaką smulkiai supjaustykite, patroškinkite aliejuje, sudėkite grybus, petražoles, pagardinkite druska ir pipirais, trumpai pakepinkite.
- Formavimas. Ant miltuoto stalo iškočiokite ploną tešlos lakštą. Stikline išspauskite apskritimus, į vidurį dėkite šaukštelį grybų įdaro, perlenkite ir gerai užspauskite kraštelius.
- Virimas. Virtinukus dėkite į pasūdytą verdantį vandenį ir virkite 3–4 min., kol jie iškils į paviršių. Išgriebkite, palikite nubėgti vandeniui ir patiekite karštus.
Skanaus!