Skip to main content

INGREDIENTAI

Porcijų skaičius: 4

  • 4 virti burokėliai

  • 2 stiklinės virtų arba konservuotų pupelių

  • 2 virtos bulvės

  • 2 rauginti agurkai

  • Majonezo arba natūralaus jogurto (žr. patarimus)

  • Truputis druskos

  • Šiek tiek maltų juodųjų pipirų

PARUOŠIMO BŪDAS

Paruošimo laikas: apie 20 min.

  1. Burokėlius, bulves ir agurkus supjaustykite mažais kubeliais, suberkite į dubenį.

  2. Įpilkite pupeles, dėkite kelis šaukštus majonezo (arba jogurto) ir viską kruopščiai išmaišykite.

  3. Pagal skonį pabarstykite druska bei pipirais, dar kartą permaišykite ir patiekite.

Patarimai
  • Vietoje majonezo išbandykite graikišką ar turkišką jogurtą, sumaišytą su dižono garstyčiomis – gausite lengvesnį, bet gardų variantą.

  • Majonezą galima keisti alyvuogių ar kitu mėgstamu aliejumi.

  • Norite papildomo maistingumo? Įmaišykite smulkintų virtų kiaušinių ar šlakelį citrinų sulčių ryškesniam skoniui.