INGREDIENTAI
Porcijų skaičius: 4
-
4 virti burokėliai
-
2 stiklinės virtų arba konservuotų pupelių
-
2 virtos bulvės
-
2 rauginti agurkai
-
Majonezo arba natūralaus jogurto (žr. patarimus)
-
Truputis druskos
-
Šiek tiek maltų juodųjų pipirų
PARUOŠIMO BŪDAS
Paruošimo laikas: apie 20 min.
-
Burokėlius, bulves ir agurkus supjaustykite mažais kubeliais, suberkite į dubenį.
-
Įpilkite pupeles, dėkite kelis šaukštus majonezo (arba jogurto) ir viską kruopščiai išmaišykite.
-
Pagal skonį pabarstykite druska bei pipirais, dar kartą permaišykite ir patiekite.
Patarimai
-
Vietoje majonezo išbandykite graikišką ar turkišką jogurtą, sumaišytą su dižono garstyčiomis – gausite lengvesnį, bet gardų variantą.
-
Majonezą galima keisti alyvuogių ar kitu mėgstamu aliejumi.
-
Norite papildomo maistingumo? Įmaišykite smulkintų virtų kiaušinių ar šlakelį citrinų sulčių ryškesniam skoniui.