INGREDIENTAI
-
0,5–1 stiklinės kvietinių miltų
-
2 gerai prinokę vidutinio dydžio bananai
-
100 g cukraus
-
40 g tirpinto ir atvėsinto sviesto
-
1 didelis kiaušinis
-
1 nubrauktas šaukštelis kepimo miltelių
-
½ šaukštelio cinamono
PARUOŠIMO BŪDAS
-
Kiaušinį su cukrumi plakite, kol masė pabals ir taps puri.
-
Bananus sutrinkite šakute, sumaišykite su cinamonu bei atvėsintu sviestu. Šį mišinį įmaišykite į kiaušinių plakinį.
-
Miltus sumaišykite su kepimo milteliais ir po truputį įsijokite į tešlą. Miltų dėkite tiek, kad tešla primintų tirštą grietinę – kiekis priklausys nuo bananų dydžio.
-
Keksiukų formeles pripildykite iki ²∕₃ jų aukščio.
-
Kepkite iki 180 °C įkaitintoje orkaitėje 20–25 min., kol medinis pagaliukas iškepto keksiuko centre liks sausas.
-
Išimkite formelę, trumpam atvėsinkite, tuomet keksiukus perkelkite ant grotelių ir leiskite visiškai atvėsti.
Mėgaukitės minkštais, kvapniais bananų keksiukais – puikiai tinka pusryčiams ar jaukiam desertui!