
INGREDIENTAI
Porcijų skaičius: 6
Tešlai:
• 5 stiklinės (240 ml) kvietinių miltų
• 180 ml šilto vandens
• 120 g cukraus
• 1 kiaušinis
• 60 ml pasukų (arba pieno, kefyro)
• 60 ml augalinio aliejaus
• 21 g šlapių mielių (arba 7 g sausų)
• 1 nubrauktas a. š. druskos
Įdarui:
• 50 g kambario temperatūros sviesto
• 4 v. š. rudojo cukraus
• 2 v. š. kukurūzų krakmolo
• 2 a. š. cinamono
Kremui:
• 80 g kreminės varškės
• 60 g cukraus pudros (reguliuokite pagal saldumą)
• 40 g sviesto
• 1 v. š. auksaspalvio sirupo (arba skysto medaus)
• 1 a. š. citrinų sulčių
• 0,5 a. š. vanilės esencijos (nebūtina)
PARUOŠIMO BŪDAS
Paruošimo laikas: apie 1 val.
- Dubenyje sumaišykite šiltą vandenį, mieles ir 1 valgomąjį šaukštą cukraus. Palaikykite 10–15 min., kol mišinys suputos. Įmaišykite likusį cukrų ir druską.
- Kitame dubenyje lengvai paplakite kiaušinį, supilkite aliejų ir pasukas. Šį mišinį supilkite į suaktyvėjusias mieles. Palaipsniui berkite miltus ir minkykite 7–10 min., kol tešla taps elastinga ir nelips prie rankų. Uždengę palikite šiltoje vietoje maždaug valandai, kol tūris padvigubės.
- Įdarui sumaišykite rudąjį cukrų, krakmolą ir cinamoną.
- Pakilusią tešlą iškočiokite iki 3–5 mm storio stačiakampio. Paviršių, palikdami ~2 cm kraštelį, gausiai patepkite minkštu sviestu, tolygiai užbarstykite cukraus–cinamono mišinį. Susukite į standų vyniotinį ir supjaustykite apie 2 cm griežinėliais.
- Bandeles dėkite spirale į viršų ant kepimo popieriaus, tarpeliams palikite vietos. Uždengę palaikykite 40–60 min., kad pakiltų.
- Orkaitę įkaitinkite iki 180 °C. Kepkite 15 min. arba kol bandelės gražiai parus.
- Glajui kreminę varškę, sviestą, sirupą, citrinos sultis, vanilę ir cukraus pudrą išplakite iki vientisos masės.
- Ką tik iškeptas bandeles dar karštas dosniai aptepkite glajumi. Skanaus!