
INGREDIENTAI
Porcijų skaičius – 6
Tešla
- 300 g kvietinių miltų
- 4 kiaušiniai
- 200 g minkšto sviesto
- 200 g cukraus
- 2 citrinos
- 1 ½ a. š. kepimo miltelių
- 1 a. š. vanilės ekstrakto
- Žiupsnelis druskos
Glajus
- 150 g cukraus pudros
- 3 v. š. šviežių citrinų sulčių
PARUOŠIMO BŪDAS
Bendra trukmė – apie 45 min.
- Įkaitinkite orkaitę iki 180 °C. Kekso formą patepkite sviestu ir dugną išklokite kepimo popieriumi.
- Sviestą plakite su cukrumi, kol masė taps puri. Toliau plakdami po vieną įmuškite kiaušinius. Įmaišykite vanilės ekstraktą, vienos citrinos sultis ir dviejų citrinų tarkuotą žievelę.
- Atskirame dubenyje miltus sumaišykite su kepimo milteliais bei druska ir atsargiai įmaišykite į sviesto–kiaušinių masę.
- Tešlą sukrėskite į paruoštą formą. Kepkite 40–45 min., kol keksas gražiai parus ir medinis pagaliukas ištrauktas liks sausas. Visiškai atvėsinkite.
- Glajus: cukraus pudrą maišykite su citrinų sultimis, kol gausite lėtai varvantį, bet dar tirštą mišinį. Užpilkite ant atvėsusio kekso ir leiskite glajui truputį sustingti.
Skanaus!