INGREDIENTAI
Porcijų skaičius: 6
Tešlai:
5 stiklinės (240 ml) kvietinių miltų
180 ml šilto vandens
120 g cukraus
1 kiaušinis
60 ml pasukų (arba pieno, kefyro)
60 ml augalinio aliejaus
21 g šlapių mielių (arba 7 g sausų)
1 nubrauktas a. š. druskos
Įdarui:
50 g kambario temperatūros sviesto
4 v. š. rudojo cukraus
2 v. š. kukurūzų krakmolo
2 a. š. cinamono
Kremui:
80 g kreminės varškės
60 g cukraus pudros (reguliuokite pagal saldumą)
40 g sviesto
1 v. š. auksaspalvio sirupo (arba skysto medaus)
1 a. š. citrinų sulčių
0,5 a. š. vanilės esencijos (nebūtina)
PARUOŠIMO BŪDAS
Paruošimo laikas: apie 1 val.
-
Dubenyje sumaišykite šiltą vandenį, mieles ir 1 valgomąjį šaukštą cukraus. Palaikykite 10–15 min., kol mišinys suputos. Įmaišykite likusį cukrų ir druską.
-
Kitame dubenyje lengvai paplakite kiaušinį, supilkite aliejų ir pasukas. Šį mišinį supilkite į suaktyvėjusias mieles. Palaipsniui berkite miltus ir minkykite 7–10 min., kol tešla taps elastinga ir nelips prie rankų. Uždengę palikite šiltoje vietoje maždaug valandai, kol tūris padvigubės.
-
Įdarui sumaišykite rudąjį cukrų, krakmolą ir cinamoną.
-
Pakilusią tešlą iškočiokite iki 3–5 mm storio stačiakampio. Paviršių, palikdami ~2 cm kraštelį, gausiai patepkite minkštu sviestu, tolygiai užbarstykite cukraus–cinamono mišinį. Susukite į standų vyniotinį ir supjaustykite apie 2 cm griežinėliais.
-
Bandeles dėkite spirale į viršų ant kepimo popieriaus, tarpeliams palikite vietos. Uždengę palaikykite 40–60 min., kad pakiltų.
-
Orkaitę įkaitinkite iki 180 °C. Kepkite 15 min. arba kol bandelės gražiai parus.
-
Glajui kreminę varškę, sviestą, sirupą, citrinos sultis, vanilę ir cukraus pudrą išplakite iki vientisos masės.
-
Ką tik iškeptas bandeles dar karštas dosniai aptepkite glajumi. Skanaus!