Skip to main content

INGREDIENTAI

Porcijų skaičius: 6

Tešlai:
5 stiklinės (240 ml) kvietinių miltų
180 ml šilto vandens
120 g cukraus
1 kiaušinis
60 ml pasukų (arba pieno, kefyro)
60 ml augalinio aliejaus
21 g šlapių mielių (arba 7 g sausų)
1 nubrauktas a. š. druskos

Įdarui:
50 g kambario temperatūros sviesto
4 v. š. rudojo cukraus
2 v. š. kukurūzų krakmolo
2 a. š. cinamono

Kremui:
80 g kreminės varškės
60 g cukraus pudros (reguliuokite pagal saldumą)
40 g sviesto
1 v. š. auksaspalvio sirupo (arba skysto medaus)
1 a. š. citrinų sulčių
0,5 a. š. vanilės esencijos (nebūtina)

PARUOŠIMO BŪDAS

Paruošimo laikas: apie 1 val.

  1. Dubenyje sumaišykite šiltą vandenį, mieles ir 1 valgomąjį šaukštą cukraus. Palaikykite 10–15 min., kol mišinys suputos. Įmaišykite likusį cukrų ir druską.

  2. Kitame dubenyje lengvai paplakite kiaušinį, supilkite aliejų ir pasukas. Šį mišinį supilkite į suaktyvėjusias mieles. Palaipsniui berkite miltus ir minkykite 7–10 min., kol tešla taps elastinga ir nelips prie rankų. Uždengę palikite šiltoje vietoje maždaug valandai, kol tūris padvigubės.

  3. Įdarui sumaišykite rudąjį cukrų, krakmolą ir cinamoną.

  4. Pakilusią tešlą iškočiokite iki 3–5 mm storio stačiakampio. Paviršių, palikdami ~2 cm kraštelį, gausiai patepkite minkštu sviestu, tolygiai užbarstykite cukraus–cinamono mišinį. Susukite į standų vyniotinį ir supjaustykite apie 2 cm griežinėliais.

  5. Bandeles dėkite spirale į viršų ant kepimo popieriaus, tarpeliams palikite vietos. Uždengę palaikykite 40–60 min., kad pakiltų.

  6. Orkaitę įkaitinkite iki 180 °C. Kepkite 15 min. arba kol bandelės gražiai parus.

  7. Glajui kreminę varškę, sviestą, sirupą, citrinos sultis, vanilę ir cukraus pudrą išplakite iki vientisos masės.

  8. Ką tik iškeptas bandeles dar karštas dosniai aptepkite glajumi. Skanaus!