INGREDIENTAI
Porcijų skaičius: 6
Tešla
-
175 g kvietinių miltų
-
125 g gerai atšalusio sviesto
-
1 kiaušinis
-
½ šaukšto grietinės
-
⅓ šaukštelio druskos
Įdaras
-
400 g riebios varškės
-
2 kiaušiniai
-
6½ šaukšto cukraus
-
½ šaukšto miltų (jei varškė vandeninga)
-
1 šaukštelis vanilinio cukraus
-
2 lašai vanilės aromato (arba ½ šaukštelio ekstrakto)
PARUOŠIMO BŪDAS
Paruošimo laikas: ~30 min. (+ poilsis + kepimas)
-
Tešla. Miltus, kiaušinį, grietinę ir druską lengvai sumaišykite. Sviestą stambia tarka įtarkuokite tiesiai į mišinį, pirštais greitai susekite trupinius į vientisą tešlą. Porai valandų padėkite į šaldytuvą (arba pusvalandžiui į šaldiklį).
-
Įdaras. Varškę, kiaušinius, cukrų, vanilinį cukrų bei vanilės aromatą išsukite iki vientisos masės. Jei varškė skystoka, įmaišykite miltus.
-
⅔ sustingusios tešlos iškočiokite ir patieskite į sviestu pateptą 20–22 cm formą, suformuodami kraštelius.
-
Supilkite varškės įdarą, išlyginkite. Likusią tešlą iškočiokite plonai ir užklokite viršų. Šakute subadykite, lengvai uždenkite folija.
-
Kepkite 180 °C orkaitėje ~35 min., tuomet nuimkite foliją ir dar apie 25 min., kol pyragas gražiai parus.
-
Atvėsinkite formoje, kad įdaras sutvirtėtų, pjaustykite atšalusį. Skanaus!