INGREDIENTAI
Porcijų skaičius – 6
Tešla
-
300 g kvietinių miltų
-
4 kiaušiniai
-
200 g minkšto sviesto
-
200 g cukraus
-
2 citrinos
-
1 ½ a. š. kepimo miltelių
-
1 a. š. vanilės ekstrakto
-
Žiupsnelis druskos
Glajus
-
150 g cukraus pudros
-
3 v. š. šviežių citrinų sulčių
PARUOŠIMO BŪDAS
Bendra trukmė – apie 45 min.
-
Įkaitinkite orkaitę iki 180 °C. Kekso formą patepkite sviestu ir dugną išklokite kepimo popieriumi.
-
Sviestą plakite su cukrumi, kol masė taps puri. Toliau plakdami po vieną įmuškite kiaušinius. Įmaišykite vanilės ekstraktą, vienos citrinos sultis ir dviejų citrinų tarkuotą žievelę.
-
Atskirame dubenyje miltus sumaišykite su kepimo milteliais bei druska ir atsargiai įmaišykite į sviesto–kiaušinių masę.
-
Tešlą sukrėskite į paruoštą formą. Kepkite 40–45 min., kol keksas gražiai parus ir medinis pagaliukas ištrauktas liks sausas. Visiškai atvėsinkite.
-
Glajus: cukraus pudrą maišykite su citrinų sultimis, kol gausite lėtai varvantį, bet dar tirštą mišinį. Užpilkite ant atvėsusio kekso ir leiskite glajui truputį sustingti.
Skanaus!