Skip to main content

INGREDIENTAI

Porcijų skaičius – 6

Tešla

  • 300 g kvietinių miltų

  • 4 kiaušiniai

  • 200 g minkšto sviesto

  • 200 g cukraus

  • 2 citrinos

  • 1 ½ a. š. kepimo miltelių

  • 1 a. š. vanilės ekstrakto

  • Žiupsnelis druskos

Glajus

  • 150 g cukraus pudros

  • 3 v. š. šviežių citrinų sulčių

PARUOŠIMO BŪDAS

Bendra trukmė – apie 45 min.

  1. Įkaitinkite orkaitę iki 180 °C. Kekso formą patepkite sviestu ir dugną išklokite kepimo popieriumi.

  2. Sviestą plakite su cukrumi, kol masė taps puri. Toliau plakdami po vieną įmuškite kiaušinius. Įmaišykite vanilės ekstraktą, vienos citrinos sultis ir dviejų citrinų tarkuotą žievelę.

  3. Atskirame dubenyje miltus sumaišykite su kepimo milteliais bei druska ir atsargiai įmaišykite į sviesto–kiaušinių masę.

  4. Tešlą sukrėskite į paruoštą formą. Kepkite 40–45 min., kol keksas gražiai parus ir medinis pagaliukas ištrauktas liks sausas. Visiškai atvėsinkite.

  5. Glajus: cukraus pudrą maišykite su citrinų sultimis, kol gausite lėtai varvantį, bet dar tirštą mišinį. Užpilkite ant atvėsusio kekso ir leiskite glajui truputį sustingti.

Skanaus!