Skip to main content

INGREDIENTAI

Tešlai

  • 150 g kambario temperatūros sviesto

  • ½ stikl. (100 g) cukraus

  • 1 kiaušinis

  • 1 ½ v. š. grietinės

  • 2 stikl. + 2 v. š. (300 g) miltų

  • ½ a. š. kepimo miltelių

  • žiupsnelis druskos

Įdarui

  • 360 g varškės

  • ¼ stikl. (50 g) cukraus

  • 2 kiaušiniai

  • 1 a. š. vanilės ekstrakto

  • 1 v. š. miltų

  • 2 kiaušinių baltymai

  • 200 g tiršto spanguolių (ar kito mėgstamo) džemo

Aptepimui

  • 1 kiaušinio trynys

PARUOŠIMO BŪDAS

Orkaitė: 180 °C (viršus + apačia) | Forma: 20 × 30 cm, išklota kepimo popieriumi

  1. Sviestą plakite su cukrumi iki purios, pašviesėjusios masės.

  2. Įmuškite kiaušinį, dėkite grietinę, dar kartą paplakite.

  3. Sausus produktus (miltai, kepimo milteliai, druska) sumaišykite ir suberkite į sviestinę masę.

  4. Trumpai paminkykite – turite gauti minkštą, vientisą tešlą.

  5. Padalykite ją į dvi dalis; mažesnę įvyniokite į plėvelę ir padėkite šaldytuve.

  6. Didesniąją tešla išklokite formos dugne, suformuokite žemus kraštelius, subadykite šakute.

  7. Kepkite 20 min.; atvėsinkite.

Varškės sluoksnis

  1. Varškę, cukrų, kiaušinius, vanilę ir miltus sutrinkite iki glotnumo.

  2. Baltymus atskirai išplakite iki standžių putų ir švelniai įmaišykite į varškės masę.

Sluoksniavimas

  1. Pagrindą aptepkite džemu.

  2. Tolygiai paskleiskite varškės įdarą.

  3. Iškočiokite atšaldytą tešlos dalį, užklokite viršų, nupjaukite perteklinius kraštus.

  4. Paviršių patepkite kiaušinio tryniu ir lengvai įbrėžkite ornamentą peiliu.

Kepimas

  1. Grąžinkite formą į orkaitę ir kepkite 40–45 min., kol viršus taps auksinis, o vidus sustings.

  2. Išjunkite orkaitę, pravirinkite dureles ir palikite pyragą pravėsti.

  3. Visiškai atšalus pjaustykite gabalėliais; likučius laikykite sandariai, šaldytuve.

Naudingi patarimai

  • Visi ingredientai turi būti vienodos kambario temperatūros.

  • Tešlą lengviau kočioti tarp dviejų pamiltuotų kepimo popieriaus lakštų.

  • Glotniausiam rezultatui varškę sutrinkite smulkintuvu; sausesnę pakaitinkite šlakeliu pieno.

  • Džemą rinkitės tirštą – nebūtinai spanguolių; puikiai tiks ir obuolienė ar serbentų drebučiai.

Skanaus ir gražių bendrų akimirkų!