Skip to main content

INGREDIENTAI

  • 200 g kvietinių miltų

  • 2 šaukštai cukraus

  • 2 šaukšteliai kepimo miltelių

  • ½ šaukštelio druskos

  • 200 ml pieno

  • 3 šaukštai neutralaus augalinio aliejaus

  • 1 kiaušinis

PARUOŠIMO BŪDAS

  1. Dubenyje sumaišykite miltus, cukrų, kepimo miltelius ir druską.

  2. Kitame inde lengvai paplakite kiaušinį, supilkite pieną ir aliejų.

  3. Skystą mišinį pamažu pilkite ant sausų produktų, maišydami, kol tešla taps vientisa, tirštoka.

  4. Įkaitinkite nelimpančią keptuvę ant vidutinės–žemos ugnies.

  5. Pilkite po gausų valgomąjį šaukštą tešlos – tai vieno blynelio porcija. Kepkite 1–2 min., kol viršus pasidengs burbuliukais.

  6. Apverskite ir kepkite dar apie minutę, kol abi pusės bus auksinės. Vartykite tik kartą, kad blynai neišsileistų.

  7. Patiekite ką tik iškeptus su mėgstamais pagardais – uogiene, vaisiais ar sirupu. Skanaus!