INGREDIENTAI
-
200 g kvietinių miltų
-
2 šaukštai cukraus
-
2 šaukšteliai kepimo miltelių
-
½ šaukštelio druskos
-
200 ml pieno
-
3 šaukštai neutralaus augalinio aliejaus
-
1 kiaušinis
PARUOŠIMO BŪDAS
-
Dubenyje sumaišykite miltus, cukrų, kepimo miltelius ir druską.
-
Kitame inde lengvai paplakite kiaušinį, supilkite pieną ir aliejų.
-
Skystą mišinį pamažu pilkite ant sausų produktų, maišydami, kol tešla taps vientisa, tirštoka.
-
Įkaitinkite nelimpančią keptuvę ant vidutinės–žemos ugnies.
-
Pilkite po gausų valgomąjį šaukštą tešlos – tai vieno blynelio porcija. Kepkite 1–2 min., kol viršus pasidengs burbuliukais.
-
Apverskite ir kepkite dar apie minutę, kol abi pusės bus auksinės. Vartykite tik kartą, kad blynai neišsileistų.
-
Patiekite ką tik iškeptus su mėgstamais pagardais – uogiene, vaisiais ar sirupu. Skanaus!