Skip to main content

INGREDIENTAI
- 200 g kvietinių miltų
- 2 šaukštai cukraus
- 2 šaukšteliai kepimo miltelių
- ½ šaukštelio druskos
- 200 ml pieno
- 3 šaukštai neutralaus augalinio aliejaus
- 1 kiaušinis
PARUOŠIMO BŪDAS
- Dubenyje sumaišykite miltus, cukrų, kepimo miltelius ir druską.
- Kitame inde lengvai paplakite kiaušinį, supilkite pieną ir aliejų.
- Skystą mišinį pamažu pilkite ant sausų produktų, maišydami, kol tešla taps vientisa, tirštoka.
- Įkaitinkite nelimpančią keptuvę ant vidutinės–žemos ugnies.
- Pilkite po gausų valgomąjį šaukštą tešlos – tai vieno blynelio porcija. Kepkite 1–2 min., kol viršus pasidengs burbuliukais.
- Apverskite ir kepkite dar apie minutę, kol abi pusės bus auksinės. Vartykite tik kartą, kad blynai neišsileistų.
- Patiekite ką tik iškeptus su mėgstamais pagardais – uogiene, vaisiais ar sirupu. Skanaus!
Previous PostKefyrinis minkštutis keksas per valandą
Next PostGreitas medaus-Dižono padažas salotoms