Skip to main content

INGREDIENTAI

Porcijų skaičius: 3

Tešlai:
600 ml pieno
250 g kvietinių miltų
1 kiaušinis
3 a. š. cukraus (arba pagal skonį)
žiupsnelis druskos

Kepimui:
aliejaus tiek, kiek prireiks keptuvei patepti

PARUOŠIMO BŪDAS

Paruošimo laikas: apie 1 val.

  1. Į dubenį įmuškite kiaušinį ir lengvai išplakite šluotele. Supilkite pieną, suberkite miltus ir plakite, kol tešla taps visiškai lygi be gumulėlių.

  2. Įmaišykite druską ir cukrų, dar kartą perplakite. Jei norisi dar plonesnių lietinių, tešlą galite palaikyti 10–15 min., kad miltai išbrinktų.

  3. Keptuvę gerai įkaitinkite, vos patepkite alyvuogių ar kitokiu aliejumi. Samčiu pilkite nedidelį kiekį tešlos ir pakreipdami keptuvę plonai paskirstykite per visą dugną.

  4. Kepkite apie 1–2 min., kol blyno krašteliai pradės rusti ir lengvai atsikels nuo paviršiaus. Apverskite mentele ir dar trumpai apkepkite kitą pusę, kol įgaus švelnią auksinę spalvą.

  5. Taip iškepkite visus lietinius, dėkite vieną ant kito, kad išliktų elastingi. Patiekite su saldžiais ar pikantiškais priedais – uogiene, šviežiomis uogomis, varške arba sūriu.

Skanaus!