INGREDIENTAI
-
250 g mocarelos (tinka ir plėšomos sūrio lazdelės ar kitas mėgstamas fermentinis)
-
100 g džiūvėsėlių (naudota su paprika, bet galite rinktis bet kokius)
-
2 kiaušiniai
-
1 a. š. česnako miltelių
-
½ a. š. rūkytos paprikos miltelių (nebūtina)
Kepimui
-
~600 ml aliejaus
PARUOŠIMO BŪDAS
-
Mocarelą supjaustykite 1–1,5 cm storio riekelėmis, o jas – piršto storio lazdelėmis. Tobulos formos nebūtinos.
-
Dubenėlyje lengvai išplakite kiaušinius.
-
Kitame inde sumaišykite džiūvėsėlius su česnako milteliais ir rūkyta paprika.
-
Kiekvieną sūrio lazdelę panardinkite į kiaušinių plakinį, tada apvoliokite džiūvėsėliuose, dar kartą merkite į kiaušinį ir vėl – į džiūvėsėlius. Svarbu, kad panada padengtų be tarpelių, kitaip sūris gali išbėgti kepant.
-
Nedideliame puode įkaitinkite aliejų iki ~170–180 °C (aliejuje įmesta džiūvėsėlių kruopelė turėtų čirškėti).
-
Po kelias lazdeles nuleiskite į karštą aliejų ir kepkite, kol gražiai paruduos bei iškils į paviršių.
-
Iškeptas lazdelės kiaurasamčiu iškelkite ant popierinių rankšluosčių, kad sugertų riebalų perteklių.
-
Patiekite dar karštas – traškus apvalkalas ir lydytos mocarelos vidus bus tobuli!