Skip to main content

INGREDIENTAI

Porcijų skaičius: 16

Tešlai

  • 490 g kvietinių miltų (550 C)

  • 200 g labai šalto sviesto

  • 2 kiaušiniai

  • 125 g riebios grietinės

  • ½ š. druskos

Įdarui

  • 500 g kiaulienos sprandinės

  • 1 svogūnas

  • 1 a. š. druskos

  • 1 a. š. grūstų juodųjų pipirų

Aptepimui

  • 1 kiaušinis

PARUOŠIMO BŪDAS

Paruošimo laikas: apie 1 val.

  1. Sausi produktai. Dubenyje sumaišykite miltus ir druską.

  2. Sviestas. Įberkite kubeliais pjaustytą (ar stambiai sutarkuotą) sviestą ir pirštais trinkite, kol visa masė taps vientisų trupinių.

  3. Skysti priedai. Įmuškite kiaušinius, sudėkite grietinę ir greitai užminkykite minkštą, nelipnią tešlą.

  4. Poilsis. Suvyniokite tešlą į plėvelę, dėkite į šaldytuvą 30–60 minučių.

  5. Faršo paruošimas. Sprandinę labai smulkiai supjaustykite, svogūną sukapokite. Pagardinkite druska ir pipirais, gerai išmaišykite.

  6. Lakštas. Atšalusią tešlą iškočiokite iki 3–4 mm storio.

  7. Apskritimai. Dubenėliu ar forma išspauskite apie 12 cm skersmens skritulius.

  8. Įdaras. Į kiekvieno apskritimo centrą dėkite kupiną šaukštą mėsos.

  9. Užspaudimas. Perlenkite skritulį pusiau, kraštus stipriai suglauskite ir apipynkite banguota „kasyte“.

  10. Paruošimas kepimui. Skardą išklokite kepimo popieriumi, kibinus išdėliokite palikdami tarpus.

  11. Aptepimas. Paviršių patepkite išplaktu kiaušiniu.

  12. Kepimas. Kepkite 180 °C orkaitėje (viršus + apačia) apie 30 min., kol gražiai parus.

  13. Patiekimas. Valgykite dar šiltus arba visai atvėsusius – tešla išlieka trapi, o vidus sultingas.

Skanaus!