INGREDIENTAI
Porcijų skaičius: 16
Tešlai
-
490 g kvietinių miltų (550 C)
-
200 g labai šalto sviesto
-
2 kiaušiniai
-
125 g riebios grietinės
-
½ š. druskos
Įdarui
-
500 g kiaulienos sprandinės
-
1 svogūnas
-
1 a. š. druskos
-
1 a. š. grūstų juodųjų pipirų
Aptepimui
-
1 kiaušinis
PARUOŠIMO BŪDAS
Paruošimo laikas: apie 1 val.
-
Sausi produktai. Dubenyje sumaišykite miltus ir druską.
-
Sviestas. Įberkite kubeliais pjaustytą (ar stambiai sutarkuotą) sviestą ir pirštais trinkite, kol visa masė taps vientisų trupinių.
-
Skysti priedai. Įmuškite kiaušinius, sudėkite grietinę ir greitai užminkykite minkštą, nelipnią tešlą.
-
Poilsis. Suvyniokite tešlą į plėvelę, dėkite į šaldytuvą 30–60 minučių.
-
Faršo paruošimas. Sprandinę labai smulkiai supjaustykite, svogūną sukapokite. Pagardinkite druska ir pipirais, gerai išmaišykite.
-
Lakštas. Atšalusią tešlą iškočiokite iki 3–4 mm storio.
-
Apskritimai. Dubenėliu ar forma išspauskite apie 12 cm skersmens skritulius.
-
Įdaras. Į kiekvieno apskritimo centrą dėkite kupiną šaukštą mėsos.
-
Užspaudimas. Perlenkite skritulį pusiau, kraštus stipriai suglauskite ir apipynkite banguota „kasyte“.
-
Paruošimas kepimui. Skardą išklokite kepimo popieriumi, kibinus išdėliokite palikdami tarpus.
-
Aptepimas. Paviršių patepkite išplaktu kiaušiniu.
-
Kepimas. Kepkite 180 °C orkaitėje (viršus + apačia) apie 30 min., kol gražiai parus.
-
Patiekimas. Valgykite dar šiltus arba visai atvėsusius – tešla išlieka trapi, o vidus sultingas.
Skanaus!