INGREDIENTAI
Porcijų skaičius – 4
-
1 lavašo lakštas
-
200 g sūdytos (ar rūkytos) lašišos, supjaustytos riekelėmis
-
200 g kreminio sūrio (tinka tepama varškė ar lydytas sūrelis)
-
50 g mėlynojo pelėsio sūrio (nebūtina, bet praturtina skonį)
-
Sauja šviežių krapų
-
1 v. š. citrinų sulčių (nebūtina)
-
Žiupsnelis maltų juodųjų pipirų
PARUOŠIMO BŪDAS
Paruošimo laikas – apie 20 min.
-
Lašišos gabaliukus apšlakstykite citrinos sultimis ir lengvai permaišykite.
-
Krapus smulkiai sukapokite. Kreminį sūrį sumaišykite su smulkiai tarkuotu pelėsiniu sūriu, jei jį naudojate.
-
Lavašo lakštą tolygiai aptepkite sūrio mase. Ant viršaus „išbarstykite“ lašišos gabaliukus – jie neturi dengti viso paviršiaus, svarbu, kad pasiskirstytų tolygiai. Pabarstykite pipirais.
-
Tvirtai suvyniokite lavašą į ritinį, tada įsukite į maistinę plėvelę ir rankomis švelniai paspauskite, kad ritinys būtų standus.
-
Dėkite į šaldytuvą 2–3 valandoms sutvirtėti. Patiekiant supjaustykite 1–2 cm griežinėliais.
Patarimai
-
Lavašas: rinkitės storesnį, kad vyniojant nesuplyštų.
-
Sūrio variacijos: vietoje pelėsio sūrio galite berti saują smulkiai tarkuoto kietojo sūrio arba visai jo atsisakyti.
-
Papildomi skoniai: skaniai dera kaparėliai, saulėje džiovinti pomidorai, smulkinti graikiniai riešutai ar špinatų lapeliai.
Skanaus!