Skip to main content

INGREDIENTAI

Porcijų skaičius – 4

  • 1 lavašo lakštas

  • 200 g sūdytos (ar rūkytos) lašišos, supjaustytos riekelėmis

  • 200 g kreminio sūrio (tinka tepama varškė ar lydytas sūrelis)

  • 50 g mėlynojo pelėsio sūrio (nebūtina, bet praturtina skonį)

  • Sauja šviežių krapų

  • 1 v. š. citrinų sulčių (nebūtina)

  • Žiupsnelis maltų juodųjų pipirų

PARUOŠIMO BŪDAS

Paruošimo laikas – apie 20 min.

  1. Lašišos gabaliukus apšlakstykite citrinos sultimis ir lengvai permaišykite.

  2. Krapus smulkiai sukapokite. Kreminį sūrį sumaišykite su smulkiai tarkuotu pelėsiniu sūriu, jei jį naudojate.

  3. Lavašo lakštą tolygiai aptepkite sūrio mase. Ant viršaus „išbarstykite“ lašišos gabaliukus – jie neturi dengti viso paviršiaus, svarbu, kad pasiskirstytų tolygiai. Pabarstykite pipirais.

  4. Tvirtai suvyniokite lavašą į ritinį, tada įsukite į maistinę plėvelę ir rankomis švelniai paspauskite, kad ritinys būtų standus.

  5. Dėkite į šaldytuvą 2–3 valandoms sutvirtėti. Patiekiant supjaustykite 1–2 cm griežinėliais.

Patarimai

  • Lavašas: rinkitės storesnį, kad vyniojant nesuplyštų.

  • Sūrio variacijos: vietoje pelėsio sūrio galite berti saują smulkiai tarkuoto kietojo sūrio arba visai jo atsisakyti.

  • Papildomi skoniai: skaniai dera kaparėliai, saulėje džiovinti pomidorai, smulkinti graikiniai riešutai ar špinatų lapeliai.

Skanaus!