Skip to main content

INGREDIENTAI

Porcijų skaičius: 4

Žuviai ir daržovėms:
• 4 skumbrės
• 3 svogūnai
• Aliejaus, pagal skonį
• 1 citrina
• Žiupsnelis cukraus
• Žiupsnelis druskos
• Keletas lauro lapelių

Marinatui:
• 2 l vandens
• 250 ml 5 % acto
• 3 v. š. cukraus
• 2 v. š. druskos
• Saujelė kvapiųjų, juodųjų ir raudonųjų pipirų grūdelių
• Keli lauro lapai

PARUOŠIMO BŪDAS

Paruošimo laikas: daugiau nei 1 val.

  1. Užvirinkite vandenį su visais marinato prieskoniais, cukrumi ir druska. Pavirkite apie 5 min., supilkite actą, nukelkite nuo ugnies ir visiškai atvėsinkite.

  2. Skumbres be galvų ir vidurių nuplaukite, supjaustykite nedideliais griežinėliais. Sudėkite į atvėsusį marinatą ir laikykite šaldytuve maždaug tris paras, kad žuvis gerai įsigertų skonio.

  3. Svogūnus supjaustykite pusžiedžiais, apšlakstykite citrinos sultimis, pagardinkite žiupsneliu druskos bei cukraus ir švelniai pamaišykite.

  4. Iš marinato ištrauktą skumbrę sudėkite į indą kartu su svogūnais, pipirais ir lauro lapeliais. Užpilkite pasirinktu aliejumi, atsargiai išmaišykite ir, supylę į stiklainį, laikykite dar kelias valandas, kad skoniai susijungtų.

  5. Patiekite šią aromatingą marinuotą skumbrę su šiltomis virtomis bulvėmis ar mėgstamu garnyru. Skanaus!