Skip to main content

INGREDIENTAI

Porcijų skaičius: 4

700 g krevečių
200 ml 35 % grietinėlės
100 ml sauso balto vyno (arba lengvo sultinio)
7 česnako skiltelės, smulkintos
Sauja smulkintų petražolių
1 š. persilado prieskonių

Kepimui
50 g sviesto
Šlakelis aliejaus

GAMINIMO EIGA

Paruošimo laikas: apie 20 min.

  1. Įkaitintoje keptuvėje ištirpinkite sviestą, įlašinkite truputį aliejaus, kad riebalai nesviltų.

  2. Suberkite susmulkintą česnaką ir trumpai pakepinkite, kol pasklis kvapas, bet česnakas dar nepradės ruduoti.

  3. Įmeskite krevetes ir ant vidutinės kaitros apkepkite po porą minučių iš abiejų pusių.

  4. Užpilkite baltu vynu, išmaišykite ir leiskite alkoholiui kelias akimirkas nugaruoti.

  5. Supilkite grietinėlę. Nuolat maišykite, kad padažas būtų tolygus ir nesutrauktų baltymų.

  6. Pagardinkite persilado mišiniu, saujele petražolių ir, jei reikia, žiupsniu druskos. Dar trumpai pavirkite, kol padažas sutirštės iki norimos konsistencijos.

  7. Patiekite krevetes iš karto – jos puikiai dera su paskrudinta čiabatos ar kitos traškios duonos rieke.

Skanaus!