INGREDIENTAI
Porcijų skaičius: 4
700 g krevečių
200 ml 35 % grietinėlės
100 ml sauso balto vyno (arba lengvo sultinio)
7 česnako skiltelės, smulkintos
Sauja smulkintų petražolių
1 š. persilado prieskonių
Kepimui
50 g sviesto
Šlakelis aliejaus
GAMINIMO EIGA
Paruošimo laikas: apie 20 min.
-
Įkaitintoje keptuvėje ištirpinkite sviestą, įlašinkite truputį aliejaus, kad riebalai nesviltų.
-
Suberkite susmulkintą česnaką ir trumpai pakepinkite, kol pasklis kvapas, bet česnakas dar nepradės ruduoti.
-
Įmeskite krevetes ir ant vidutinės kaitros apkepkite po porą minučių iš abiejų pusių.
-
Užpilkite baltu vynu, išmaišykite ir leiskite alkoholiui kelias akimirkas nugaruoti.
-
Supilkite grietinėlę. Nuolat maišykite, kad padažas būtų tolygus ir nesutrauktų baltymų.
-
Pagardinkite persilado mišiniu, saujele petražolių ir, jei reikia, žiupsniu druskos. Dar trumpai pavirkite, kol padažas sutirštės iki norimos konsistencijos.
-
Patiekite krevetes iš karto – jos puikiai dera su paskrudinta čiabatos ar kitos traškios duonos rieke.
Skanaus!