INGREDIENTAI
Porcijų skaičius: 4
- 1 vnt. stambesnės vištienos krūtinėlės
- 1 kiaušinis
- 1 svogūnas
- ~2 šaukštai grietinėlės
- prieskonių vištienai, pagal skonį
- maltų juodųjų pipirų, pagal skonį
- druskos, pagal skonį
- batono (kubeliais, be plutelių – kiek prireiks)
Kepimui:
- aliejaus, tiek kiek reikės keptuvei
PARUOŠIMO BŪDAS
Paruošimo laikas: apie 20 min.
- Vištienos krūtinėlę sumalkite, į masę įtarkuokite svogūną, įmuškite kiaušinį, supilkite grietinėlę, pagardinkite druska, pipirais ir vištienos prieskoniais. Viską gerai išmaišykite.
- Nupjaukite batono pluteles, minkštimą supjaustykite mažais kubeliais.
- Iš faršo formuokite nedidelius kotletukus, juos apvoliokite batono kubeliuose ir švelniai prispauskite, kad kubeliai tvirtai priglustų.
- Įkaitinkite keptuvėje aliejų ir apkepkite kotletukus iš abiejų pusių, kol gražiai apskrus.
- Kotletus perkelkite ant kepimo popieriumi išklotos skardos ir kepkite 180 °C orkaitėje 15–18 min. (norėdami švelnesnio rezultato pirmas 5–7 min. galite pridengti folija, paskui baigti be jos).
Skanaus!