INGREDIENTAI
Porcijų skaičius: 3
-
1,5 l vandens
-
~ 300 g šviežio kopūsto
-
300 g bulvių
-
200 g morkų
-
100 g svogūnų
-
60 g pomidorų pastos (arba tiršto padažo)
-
1 paprika
-
šlakelis aliejaus
-
pundelis smulkintų petražolių
-
1 š. citrinų sulčių
-
1 lauro lapas
-
druskos ir maltų juodųjų pipirų – pagal skonį
PARUOŠIMO BŪDAS
Paruošimo laikas: apie 30 min.
-
Svogūną susmulkinkite, kopūstą supjaustykite plonomis juostelėmis, papriką – kubeliais. Bulves ir morkas nulupkite, supjaustykite vidutinio dydžio gabalėliais.
-
Į puodą įpilkite vandenį, užvirkite. Sudėkite bulves ir morkas, virkite ~10 min., kol šiek tiek suminkštės.
-
Kol verda, keptuvėje įkaitinkite aliejų, suberkite svogūną ir papriką, kepkite ~5 min. Sukrėskite kopūstą, įpilkite citrinų sulčių, sudėkite pomidorų pastą bei samtį verdančio sultinio. Išmaišykite, uždenkite ir troškinkite dar ~5 min., kad kopūstas prisileistų.
-
Daržovių mišinį iš keptuvės perkelkite į puodą prie bulvių ir morkų. Pagardinkite druska, pipirais, įmeskite lauro lapą ir pavirkite dar ~5 min., kol viskas suminkštės.
-
Nukaitę suberkite petražoles, lengvai pamaišykite ir sriubą patiekite karštą.
Skanaus ir jaukių pietų!