INGREDIENTAI
Porcijų skaičius: 2–3
-
2 vidutiniai prinokę pomidorai
-
1 didelis agurkas
-
1 nedidelė raudonojo svogūno galvutė
-
½ žaliosios paprikos
-
50 g juodųjų alyvuogių be kauliukų
-
100 g feta sūrio
-
2 šaukštai alyvuogių aliejaus
-
1 šaukštas šviežiai spaustų citrinos sulčių
-
Žiupsnelis džiovinto raudonėlio
-
Druska ir šviežiai malti juodieji pipirai pagal skonį
PARUOŠIMO BŪDAS
-
Pomidorus nuplaukite ir supjaustykite stambesnėmis skiltelėmis.
-
Agurką perpjaukite išilgai, išpjaustykite plonomis pusmėnulio riekelėmis.
-
Papriką išvalykite ir supjaustykite siaurais šiaudeliais.
-
Svogūną supjaustykite plonais pusžiedžiais, trumpai pamirkykite šaltame vandenyje, kad suminkštėtų skonis, ir nusausinkite.
-
Feta sūrį supjaustykite tolygiais mažais kubeliais.
-
Visas daržoves su feta ir alyvuogėmis sudėkite į dubenį.
-
Sumaišykite alyvuogių aliejų su citrinos sultimis, pagardinkite druska, pipirais ir raudonėliu.
-
Užpilkite padažą ant salotų, lengvai permaišykite ir iš karto patiekite.
Skanaus!