Skip to main content

INGREDIENTAI

Porcijų skaičius: 2–3

  • 2 vidutiniai prinokę pomidorai

  • 1 didelis agurkas

  • 1 nedidelė raudonojo svogūno galvutė

  • ½ žaliosios paprikos

  • 50 g juodųjų alyvuogių be kauliukų

  • 100 g feta sūrio

  • 2 šaukštai alyvuogių aliejaus

  • 1 šaukštas šviežiai spaustų citrinos sulčių

  • Žiupsnelis džiovinto raudonėlio

  • Druska ir šviežiai malti juodieji pipirai pagal skonį

PARUOŠIMO BŪDAS

  1. Pomidorus nuplaukite ir supjaustykite stambesnėmis skiltelėmis.

  2. Agurką perpjaukite išilgai, išpjaustykite plonomis pusmėnulio riekelėmis.

  3. Papriką išvalykite ir supjaustykite siaurais šiaudeliais.

  4. Svogūną supjaustykite plonais pusžiedžiais, trumpai pamirkykite šaltame vandenyje, kad suminkštėtų skonis, ir nusausinkite.

  5. Feta sūrį supjaustykite tolygiais mažais kubeliais.

  6. Visas daržoves su feta ir alyvuogėmis sudėkite į dubenį.

  7. Sumaišykite alyvuogių aliejų su citrinos sultimis, pagardinkite druska, pipirais ir raudonėliu.

  8. Užpilkite padažą ant salotų, lengvai permaišykite ir iš karto patiekite.

Skanaus!