INGREDIENTAI
Porcijų skaičius: 2 vidutinės picos
Tešlai
- 3 ½ stiklinės kvietinių miltų
- 1 ½ stiklinės šilto vandens
- 2 šaukšteliai sausų mielių
- 1 šaukštas cukraus
- 1 šaukštas alyvuogių aliejaus
- 1 šaukštelis druskos
- žiupsnelis česnakinės druskos (kraštams)
Padažui
- 400 g konservuotų pomidorų (smulkintų)
- 2 česnako skiltelės
- saujelė šviežio baziliko arba 1 šaukštelis džiovinto
- druska ir pipirai pagal skonį
- lašas alyvuogių aliejaus kepimui
Viršui
- apie 100 g mocarelos (tarkuotos arba plėšytos gabalėliais)
PARUOŠIMO BŪDAS
Paruošimo laikas: ~1,5 val.
- Mielių paruošimas. Šiltame vandenyje ištirpinkite cukrų ir mieles. Palikite 5 min., kol suputos. Įmaišykite aliejų, druską ir stiklinę miltų.
- Tešlos minkymas. Po truputį suberkite likusius miltus, kol gausite vos prie rankų limpstančią tešlą. Paminkykite 3–4 min. Suformuokite kamuolį, dėkite į aliejumi pateptą dubenį, uždenkite plėvele ir šiltai kildinkite 1–2 val., kol tūris padvigubės.
- Padažas. Keptuvėje įkaitinkite aliejų, trumpai apkepkite smulkintą česnaką. Supilkite pomidorus, suberkite baziliką, pasūdykite, pabarstykite pipirais. Ant mažos ugnies kaitinkite ~15 min., kol sutirštės.
- Orkaitė. Įkaitinkite iki 250 °C. Jei turite kepimo akmenį – įdėkite jį įkaitti. Skardą ar akmenį prieš pat kepimą pabarstykite miltais arba manų kruopomis.
- Formavimas. Pakilusią tešlą lengvai perminkykite ir padalykite pusiau. Iškočiokite du 30 cm skersmens apskritimus. Perkelkite ant skardos, kraštelius patepkite alyvuogių aliejumi, pabarstykite česnakine druska, pagrindą keliose vietose subadykite šakute.
- Gardumai. Apskritimus aptepkite pomidorų padažu, išdėliokite mocarelos gabalėlius.
- Kepimas. Dėkite į apatinę orkaitės lentyną ir kepkite 12–14 min., kol sūris ims burbuliuoti, o padas lengvai parus.
- Patiekimas. Ištrauktą picą papuoškite šviežiu baziliku ar vyšniniais pomidorais. Skanaus!