
INGREDIENTAI
Porcijų skaičius – 4
Tešlai:
- 450 g kvietinių miltų
- 250 ml šilto vandens
- 60 ml aliejaus
- 7 g sausų mielių
- 1 nubrauktas šaukštas cukraus
- ½ šaukštelio druskos
Viršui:
- 4 nedideli pomidorai
- 300 g tarkuoto fermentinio sūrio
- 200 g rūkytos dešros (arba keptos vištienos)
- 2 žaliosios paprikos (galite rinktis kitokių)
- Sauja džiovintų žolelių (čiobrelių, raudonėlių ar pan.)
Padažui:
- Pomidorų padažo – pagal poreikį
- Majonezo – pagal poreikį
PARUOŠIMO BŪDAS
Paruošimo laikas – daugiau nei 1 val.
- Į dubenį supilkite šiltą vandenį, suberkite mieles, cukrų, druską, įpilkite aliejaus ir išmaišykite. Persijokite miltus, minkykite, kol tešla taps lygi ir elastinga.
- Tešlos rutulį patepkite aliejumi, uždenkite plėvele ar rankšluosčiu ir palikite šiltoje vietoje ~1 ½ val. kilti.
- Pakilusią tešlą padalykite į keturias lygias dalis, iškočiokite arba rankomis formuokite picos padus.
- Pomidorų padažą sumaišykite su majonezu ir aptepkite kiekvieną picos pagrindą.
- Pabarstykite džiovintomis žolelėmis, tuomet užberkite dalį sūrio. Sudėliokite dešrą, pomidorus ir paprikas, galiausiai vėl apibarstykite likusiu sūriu.
- Kepkite iki 250 °C įkaitintoje orkaitėje maždaug 8 min., kol sūris išsilydys, o krašteliai taps gražiai apskrudę.