Skip to main content

Drėgnas varškės pyragas kekso formoje – receptas 8 porcijoms

INGREDIENTAI

Porcijų skaičius: 8

Tešlai:

  • 4 kiaušiniai
  • 300 g cukraus
  • 300 g 9 % varškės
  • 300 g kvietinių miltų
  • 150 g sviesto
  • 1 šaukštelis vanilinio cukraus
  • 1 šaukštelis sodos

Papildomai:

  • truputis sviesto formos patepimui
  • cukraus pudros pabarstymui

PARUOŠIMO BŪDAS

Paruošimo laikas: apie 30 min.

  1. Dubenyje sviestą ištrinkite su cukrumi. Po vieną įmuškite kiaušinius, kaskart gerai išplakdami.
  2. Varškę pertrinkite pro sietelį arba sutrinkite elektriniu plaktuvu, kad būtų kreminė.
  3. Į sviesto–kiaušinių masę įmaišykite varškę ir vanilinį cukrų. Persijokite miltus su soda, suberkite ir lengvai, tik iki vientisumo, išmaišykite.
  4. Kepimo formą gausiai patepkite sviestu. Supilkite tešlą.
  5. Kepkite iki 180 °C įkaitintoje orkaitėje 30–35 min., kol įsmeigtas medinis pagaliukas išlįs sausas.
  6. Pravėsusį pyragą išimkite iš formos ir pabarstykite cukraus pudra.

Patarimas: visi produktai turi būti kambario temperatūros – taip tešla geriau išsipučia, o keksas iškepa ypatingai purus.