INGREDIENTAI
Porcijų skaičius: 8
Tešlai:
- 4 kiaušiniai
- 300 g cukraus
- 300 g 9 % varškės
- 300 g kvietinių miltų
- 150 g sviesto
- 1 šaukštelis vanilinio cukraus
- 1 šaukštelis sodos
Papildomai:
- truputis sviesto formos patepimui
- cukraus pudros pabarstymui
PARUOŠIMO BŪDAS
Paruošimo laikas: apie 30 min.
- Dubenyje sviestą ištrinkite su cukrumi. Po vieną įmuškite kiaušinius, kaskart gerai išplakdami.
- Varškę pertrinkite pro sietelį arba sutrinkite elektriniu plaktuvu, kad būtų kreminė.
- Į sviesto–kiaušinių masę įmaišykite varškę ir vanilinį cukrų. Persijokite miltus su soda, suberkite ir lengvai, tik iki vientisumo, išmaišykite.
- Kepimo formą gausiai patepkite sviestu. Supilkite tešlą.
- Kepkite iki 180 °C įkaitintoje orkaitėje 30–35 min., kol įsmeigtas medinis pagaliukas išlįs sausas.
- Pravėsusį pyragą išimkite iš formos ir pabarstykite cukraus pudra.
Patarimas: visi produktai turi būti kambario temperatūros – taip tešla geriau išsipučia, o keksas iškepa ypatingai purus.