Skip to main content

INGREDIENTAI

Porcijų skaičius: 2 vidutinės picos

Tešlai

  • 3 ½ stiklinės kvietinių miltų

  • 1 ½ stiklinės šilto vandens

  • 2 šaukšteliai sausų mielių

  • 1 šaukštas cukraus

  • 1 šaukštas alyvuogių aliejaus

  • 1 šaukštelis druskos

  • žiupsnelis česnakinės druskos (kraštams)

Padažui

  • 400 g konservuotų pomidorų (smulkintų)

  • 2 česnako skiltelės

  • saujelė šviežio baziliko arba 1 šaukštelis džiovinto

  • druska ir pipirai pagal skonį

  • lašas alyvuogių aliejaus kepimui

Viršui

  • apie 100 g mocarelos (tarkuotos arba plėšytos gabalėliais)

PARUOŠIMO BŪDAS

Paruošimo laikas: ~1,5 val.

  1. Mielių paruošimas. Šiltame vandenyje ištirpinkite cukrų ir mieles. Palikite 5 min., kol suputos. Įmaišykite aliejų, druską ir stiklinę miltų.

  2. Tešlos minky­mas. Po truputį suberkite likusius miltus, kol gausite vos prie rankų limpstančią tešlą. Paminkykite 3–4 min. Suformuokite kamuolį, dėkite į aliejumi pateptą dubenį, uždenkite plėvele ir šiltai kildinkite 1–2 val., kol tūris padvigubės.

  3. Padažas. Keptuvėje įkaitinkite aliejų, trumpai apkepkite smulkintą česnaką. Supilkite pomidorus, suberkite baziliką, pasūdykite, pabarstykite pipirais. Ant mažos ugnies kaitinkite ~15 min., kol sutirštės.

  4. Orkaitė. Įkaitinkite iki 250 °C. Jei turite kepimo akmenį – įdėkite jį įkaitti. Skardą ar akmenį prieš pat kepimą pabarstykite miltais arba manų kruopomis.

  5. Formavimas. Pakilusią tešlą lengvai perminkykite ir padalykite pusiau. Iškočiokite du 30 cm skersmens apskritimus. Perkelkite ant skardos, kraštelius patepkite alyvuogių aliejumi, pabarstykite česnakine druska, pagrindą keliose vietose subadykite šakute.

  6. Gardumai. Apskritimus aptepkite pomidorų padažu, išdėliokite mocarelos gabalėlius.

  7. Kepimas. Dėkite į apatinę orkaitės lentyną ir kepkite 12–14 min., kol sūris ims burbuliuoti, o padas lengvai parus.

  8. Patiekimas. Ištrauktą picą papuoškite šviežiu baziliku ar vyšniniais pomidorais. Skanaus!