INGREDIENTAI
Porcijų skaičius: 2 vidutinės picos
Tešlai
-
3 ½ stiklinės kvietinių miltų
-
1 ½ stiklinės šilto vandens
-
2 šaukšteliai sausų mielių
-
1 šaukštas cukraus
-
1 šaukštas alyvuogių aliejaus
-
1 šaukštelis druskos
-
žiupsnelis česnakinės druskos (kraštams)
Padažui
-
400 g konservuotų pomidorų (smulkintų)
-
2 česnako skiltelės
-
saujelė šviežio baziliko arba 1 šaukštelis džiovinto
-
druska ir pipirai pagal skonį
-
lašas alyvuogių aliejaus kepimui
Viršui
-
apie 100 g mocarelos (tarkuotos arba plėšytos gabalėliais)
PARUOŠIMO BŪDAS
Paruošimo laikas: ~1,5 val.
-
Mielių paruošimas. Šiltame vandenyje ištirpinkite cukrų ir mieles. Palikite 5 min., kol suputos. Įmaišykite aliejų, druską ir stiklinę miltų.
-
Tešlos minkymas. Po truputį suberkite likusius miltus, kol gausite vos prie rankų limpstančią tešlą. Paminkykite 3–4 min. Suformuokite kamuolį, dėkite į aliejumi pateptą dubenį, uždenkite plėvele ir šiltai kildinkite 1–2 val., kol tūris padvigubės.
-
Padažas. Keptuvėje įkaitinkite aliejų, trumpai apkepkite smulkintą česnaką. Supilkite pomidorus, suberkite baziliką, pasūdykite, pabarstykite pipirais. Ant mažos ugnies kaitinkite ~15 min., kol sutirštės.
-
Orkaitė. Įkaitinkite iki 250 °C. Jei turite kepimo akmenį – įdėkite jį įkaitti. Skardą ar akmenį prieš pat kepimą pabarstykite miltais arba manų kruopomis.
-
Formavimas. Pakilusią tešlą lengvai perminkykite ir padalykite pusiau. Iškočiokite du 30 cm skersmens apskritimus. Perkelkite ant skardos, kraštelius patepkite alyvuogių aliejumi, pabarstykite česnakine druska, pagrindą keliose vietose subadykite šakute.
-
Gardumai. Apskritimus aptepkite pomidorų padažu, išdėliokite mocarelos gabalėlius.
-
Kepimas. Dėkite į apatinę orkaitės lentyną ir kepkite 12–14 min., kol sūris ims burbuliuoti, o padas lengvai parus.
-
Patiekimas. Ištrauktą picą papuoškite šviežiu baziliku ar vyšniniais pomidorais. Skanaus!