Skip to main content

INGREDIENTAI

  • 50 g medaus

  • 50 g Dižono garstyčių

  • 50 g citrinų sulčių (arba obuolių, vyno acto ar laimų sulčių)

  • 50 g alyvuogių aliejaus

  • ½ šaukštelio druskos

  • žiupsnelis maltų juodųjų pipirų (arba čili)

PARUOŠIMO BŪDAS

Paruošimo laikas: apie 5 min.

  1. Dubenyje išsukite medų su Dižono garstyčiomis, kol masė taps vientisa.

  2. Įpilkite citrinų sulčių, suberkite druską ir pipirus, dar sykį išmaišykite.

  3. Nuolat maišydami arba plakdami šluotele, plona srovele pilkite aliejų. Pirmą trečdalį leiskite lėtai, kad susiformuotų stabili emulsija, tada aliejų galite supilti greičiau.

  4. Paragaukite ir, jei reikia, pakoreguokite rūgštumą ar sūrumą papildomomis citrinų sultimis ar druska.

  5. Padažas paruoštas! Naudokite iškart arba supilkite į sandarų indą ir laikykite šaldytuve iki mėnesio.

Patarimas: Jei norite lengvesnės versijos, alyvuogių aliejų galite pakeisti tokio pat kiekio natūraliu jogurtu.