INGREDIENTAI
-
50 g medaus
-
50 g Dižono garstyčių
-
50 g citrinų sulčių (arba obuolių, vyno acto ar laimų sulčių)
-
50 g alyvuogių aliejaus
-
½ šaukštelio druskos
-
žiupsnelis maltų juodųjų pipirų (arba čili)
PARUOŠIMO BŪDAS
Paruošimo laikas: apie 5 min.
-
Dubenyje išsukite medų su Dižono garstyčiomis, kol masė taps vientisa.
-
Įpilkite citrinų sulčių, suberkite druską ir pipirus, dar sykį išmaišykite.
-
Nuolat maišydami arba plakdami šluotele, plona srovele pilkite aliejų. Pirmą trečdalį leiskite lėtai, kad susiformuotų stabili emulsija, tada aliejų galite supilti greičiau.
-
Paragaukite ir, jei reikia, pakoreguokite rūgštumą ar sūrumą papildomomis citrinų sultimis ar druska.
-
Padažas paruoštas! Naudokite iškart arba supilkite į sandarų indą ir laikykite šaldytuve iki mėnesio.
Patarimas: Jei norite lengvesnės versijos, alyvuogių aliejų galite pakeisti tokio pat kiekio natūraliu jogurtu.