INGREDIENTAI
1 kg miško grybų
1 v. š. druskos
Marinatui
1 l vandens
80 ml 9 % acto
50 g cukraus
1 ½ v. š. druskos
kelios lauro lapų plunksnelės
žiupsnelis garstyčių grūdelių
šiek tiek juodųjų pipirų žirnelių
PARUOŠIMO BŪDAS
Paruošimo laikas – apie 1 val.
-
Švariai nuvalytus ir nuplautus grybus sudėkite į didelį puodą, užpilkite gausiai vandeniu, užvirkite ir pirmąjį nuovirą nupilkite. Grybus užpilkite nauju vandens kiekiu – tiek, kad apsemtų, berkite valgomąjį šaukštą druskos, užvirkite ir virkite dar apie 10 minučių. Nusunkite ir gerai nuvarvinkite.
-
Kito puodo dugne sumaišykite visus marinato ingredientus, išskyrus actą, užvirkite. Į verdantį skystį suberkite apvirtus grybus, supilkite actą, dar kartą užvirkite ir pavirkite 5–7 min. nuo pakartotinio užvirimo.
-
Karštą grybų ir marinato mišinį išpilstykite į sterilizuotus stiklainius, tuoj pat užsukite hermetiškais dangteliais, apverskite ant dangtelių ir šiltai apklokite, palikite visiškai atvėsti.
-
Atvėsę stiklainiai geriausiai laikosi vėsiame rūsyje ar sandėliuke – žiemą turėsite gardų miško skonių užkandį.