Skip to main content

INGREDIENTAI

1 kg miško grybų
1 v. š. druskos

Marinatui
1 l vandens
80 ml 9 % acto
50 g cukraus
1 ½ v. š. druskos
kelios lauro lapų plunksnelės
žiupsnelis garstyčių grūdelių
šiek tiek juodųjų pipirų žirnelių

PARUOŠIMO BŪDAS

Paruošimo laikas – apie 1 val.

  1. Švariai nuvalytus ir nuplautus grybus sudėkite į didelį puodą, užpilkite gausiai vandeniu, užvirkite ir pirmąjį nuovirą nupilkite. Grybus užpilkite nauju vandens kiekiu – tiek, kad apsemtų, berkite valgomąjį šaukštą druskos, užvirkite ir virkite dar apie 10 minučių. Nusunkite ir gerai nuvarvinkite.

  2. Kito puodo dugne sumaišykite visus marinato ingredientus, išskyrus actą, užvirkite. Į verdantį skystį suberkite apvirtus grybus, supilkite actą, dar kartą užvirkite ir pavirkite 5–7 min. nuo pakartotinio užvirimo.

  3. Karštą grybų ir marinato mišinį išpilstykite į sterilizuotus stiklainius, tuoj pat užsukite hermetiškais dangteliais, apverskite ant dangtelių ir šiltai apklokite, palikite visiškai atvėsti.

  4. Atvėsę stiklainiai geriausiai laikosi vėsiame rūsyje ar sandėliuke – žiemą turėsite gardų miško skonių užkandį.