Skip to main content

INGREDIENTAI
- 3 kg bruknių
- 2 kg prinokusių kriaušių
- 1 kg cukraus
- 400 ml vandens (sirupui)
PARUOŠIMO BŪDAS
- Bruknes nuplikykite verdančiu vandeniu ir nusausinkite.
- Kriaušes nulupkite, išimkite sėklalizdžius ir supjaustykite nedideliais kubeliais.
- Puode užvirkite 400 ml vandens su cukrumi, maišydami, kol kristalai visiškai ištirps. Sirupą pavirkite ~2 min.
- Į sirupą sudėkite kriaušių kubelius ir virkite 10–15 min., kol šiek tiek suminkštės. Kriaušes kiaurasamčiu išgriebkite.
- Į tą patį sirupą suberkite nuplikytas bruknes, pavirkite apie 7 min.
- Sudėkite atgal kriaušes, dar pavirkite 3–5 min., kad skoniai susijungtų.
- Verdant karštą uogienę supilstykite į švarius, iškaitintus stiklainius, sandariai užsukite steriliais dangteliais. Apverskite, apklokite ir palikite visiškai atvėsti. Skanaus!
Previous PostSultinga obuolių šarlotė su cinamono dvelksmu
Next PostPurūs „širdelių“ formos vafliukai