Skip to main content

INGREDIENTAI

Porcijų skaičius: 4

  • 1 vnt. stambesnės vištienos krūtinėlės

  • 1 kiaušinis

  • 1 svogūnas

  • ~2 šaukštai grietinėlės

  • prieskonių vištienai, pagal skonį

  • maltų juodųjų pipirų, pagal skonį

  • druskos, pagal skonį

  • batono (kubeliais, be plutelių – kiek prireiks)

Kepimui:

  • aliejaus, tiek kiek reikės keptuvei

PARUOŠIMO BŪDAS

Paruošimo laikas: apie 20 min.

  1. Vištienos krūtinėlę sumalkite, į masę įtarkuokite svogūną, įmuškite kiaušinį, supilkite grietinėlę, pagardinkite druska, pipirais ir vištienos prieskoniais. Viską gerai išmaišykite.

  2. Nupjaukite batono pluteles, minkštimą supjaustykite mažais kubeliais.

  3. Iš faršo formuokite nedidelius kotletukus, juos apvoliokite batono kubeliuose ir švelniai prispauskite, kad kubeliai tvirtai priglustų.

  4. Įkaitinkite keptuvėje aliejų ir apkepkite kotletukus iš abiejų pusių, kol gražiai apskrus.

  5. Kotletus perkelkite ant kepimo popieriumi išklotos skardos ir kepkite 180 °C orkaitėje 15–18 min. (norėdami švelnesnio rezultato pirmas 5–7 min. galite pridengti folija, paskui baigti be jos).

Skanaus!