INGREDIENTAI
Porcijų skaičius: 4
-
1 vnt. stambesnės vištienos krūtinėlės
-
1 kiaušinis
-
1 svogūnas
-
~2 šaukštai grietinėlės
-
prieskonių vištienai, pagal skonį
-
maltų juodųjų pipirų, pagal skonį
-
druskos, pagal skonį
-
batono (kubeliais, be plutelių – kiek prireiks)
Kepimui:
-
aliejaus, tiek kiek reikės keptuvei
PARUOŠIMO BŪDAS
Paruošimo laikas: apie 20 min.
-
Vištienos krūtinėlę sumalkite, į masę įtarkuokite svogūną, įmuškite kiaušinį, supilkite grietinėlę, pagardinkite druska, pipirais ir vištienos prieskoniais. Viską gerai išmaišykite.
-
Nupjaukite batono pluteles, minkštimą supjaustykite mažais kubeliais.
-
Iš faršo formuokite nedidelius kotletukus, juos apvoliokite batono kubeliuose ir švelniai prispauskite, kad kubeliai tvirtai priglustų.
-
Įkaitinkite keptuvėje aliejų ir apkepkite kotletukus iš abiejų pusių, kol gražiai apskrus.
-
Kotletus perkelkite ant kepimo popieriumi išklotos skardos ir kepkite 180 °C orkaitėje 15–18 min. (norėdami švelnesnio rezultato pirmas 5–7 min. galite pridengti folija, paskui baigti be jos).
Skanaus!