INGREDIENTAI
Porcijų skaičius: 6
Faršui:
-
500 g maltos jautienos
-
500 g maltos kiaulienos
-
400 ml pieno
-
2 tarkuoti svogūnai
-
2 kiaušiniai
-
6 šaukštai kvietinių miltų
-
druska ir maltieji juodieji pipirai pagal skonį
Padažui:
-
200 ml 35 % grietinėlės
-
150 ml sultinio
-
1 svogūnas
-
1 morka
-
pundelis smulkintų krapų
-
druska ir maltieji juodieji pipirai pagal skonį
Kepimui:
-
aliejaus, kiek prireiks
PARUOŠIMO BŪDAS
Paruošimo laikas: apie 45 min.
-
Maltą mėsą sumaišykite su pienu, svogūnais, kiaušiniais, miltais, druska ir pipirais. Masė bus gana skysta – leiskite jai pastovėti apie valandą, kad sutvirtėtų.
-
Įkaitinkite keptuvę su aliejumi. Šlapiomis rankomis arba šaukštu formuokite kotletus, apkepkite iš abiejų pusių, kol gražiai parus.
-
Padažui svogūną smulkiai supjaustykite, morką sutarkuokite.
-
Apkeptus kotletus sudėkite į puodą, užpilkite grietinėle ir sultiniu, berkite druską, pipirus, sudėkite svogūną ir morką. Troškinkite ant nedidelės ugnies apie 30 min. Pabaigoje įmaišykite krapus.
-
Patiekite karštus kotletus su bulvių koše ir mėgstamomis daržovėmis. Skanaus.