Skip to main content

INGREDIENTAI

Porcijų skaičius: 6

Faršui:

  • 500 g maltos jautienos

  • 500 g maltos kiaulienos

  • 400 ml pieno

  • 2 tarkuoti svogūnai

  • 2 kiaušiniai

  • 6 šaukštai kvietinių miltų

  • druska ir maltieji juodieji pipirai pagal skonį

Padažui:

  • 200 ml 35 % grietinėlės

  • 150 ml sultinio

  • 1 svogūnas

  • 1 morka

  • pundelis smulkintų krapų

  • druska ir maltieji juodieji pipirai pagal skonį

Kepimui:

  • aliejaus, kiek prireiks

PARUOŠIMO BŪDAS

Paruošimo laikas: apie 45 min.

  1. Maltą mėsą sumaišykite su pienu, svogūnais, kiaušiniais, miltais, druska ir pipirais. Masė bus gana skysta – leiskite jai pastovėti apie valandą, kad sutvirtėtų.

  2. Įkaitinkite keptuvę su aliejumi. Šlapiomis rankomis arba šaukštu formuokite kotletus, apkepkite iš abiejų pusių, kol gražiai parus.

  3. Padažui svogūną smulkiai supjaustykite, morką sutarkuokite.

  4. Apkeptus kotletus sudėkite į puodą, užpilkite grietinėle ir sultiniu, berkite druską, pipirus, sudėkite svogūną ir morką. Troškinkite ant nedidelės ugnies apie 30 min. Pabaigoje įmaišykite krapus.

  5. Patiekite karštus kotletus su bulvių koše ir mėgstamomis daržovėmis. Skanaus.