Skip to main content


INGREDIENTAI (2 batonams)

  • 500 g kvietinių miltų (apie tiek prireiks)
  • 1 stiklinė šilto vandens
  • 8 šaukštai aliejaus
  • 1 šaukštas cukraus
  • 7 g sausų mielių
  • 1 arbat. š. druskos

PARUOŠIMO BŪDAS (daugiau nei 1 val.)

  1. Mielių paruošimas: Šiltame vandenyje ištirpinkite cukrų ir mieles, palikite 10–15 min., kol paviršiuje susidarys puta.
  2. Tešlos užminkymas: Į mielių mišinį supilkite aliejų, suberkite druską, išmaišykite. Miltus berkite po saują ir minkykite 10–15 min., kol tešla taps minkšta, bet nebelips prie rankų (miltų kiekį reguliuokite pagal poreikį).
  3. Kildinimas: Suformuokite rutulį, perkelkite į aliejumi pateptą indą, uždenkite ir palikite šiltoje vietoje maždaug 1 val., kad masė padvigubėtų.
  4. Formavimas: Pakilusią tešlą padalykite pusiau. Kiekvieną dalį iškočiokite į stačiakampį ir suvoliokite į ritinį. Abu ritinius paguldykite ant kepimo popieriumi išklotos skardos siūle žemyn, lengvai uždenkite drėgnu rankšluosčiu ir dar 40–50 min. pakildykite.
  5. Įpjovos ir kepimas: Aštriu peiliu įstrižai įpjaukite kiekvieną batoną keliose vietose. Kepkite iki 200 °C įkaitintoje orkaitėje apie 25 min., kol pluta taps gražiai auksinė.

Leiskite batonams šiek tiek atvėsti ant grotelių ir skanaukite dar lengvai šiltus.