
INGREDIENTAI (2 batonams)
- 500 g kvietinių miltų (apie tiek prireiks)
- 1 stiklinė šilto vandens
- 8 šaukštai aliejaus
- 1 šaukštas cukraus
- 7 g sausų mielių
- 1 arbat. š. druskos
PARUOŠIMO BŪDAS (daugiau nei 1 val.)
- Mielių paruošimas: Šiltame vandenyje ištirpinkite cukrų ir mieles, palikite 10–15 min., kol paviršiuje susidarys puta.
- Tešlos užminkymas: Į mielių mišinį supilkite aliejų, suberkite druską, išmaišykite. Miltus berkite po saują ir minkykite 10–15 min., kol tešla taps minkšta, bet nebelips prie rankų (miltų kiekį reguliuokite pagal poreikį).
- Kildinimas: Suformuokite rutulį, perkelkite į aliejumi pateptą indą, uždenkite ir palikite šiltoje vietoje maždaug 1 val., kad masė padvigubėtų.
- Formavimas: Pakilusią tešlą padalykite pusiau. Kiekvieną dalį iškočiokite į stačiakampį ir suvoliokite į ritinį. Abu ritinius paguldykite ant kepimo popieriumi išklotos skardos siūle žemyn, lengvai uždenkite drėgnu rankšluosčiu ir dar 40–50 min. pakildykite.
- Įpjovos ir kepimas: Aštriu peiliu įstrižai įpjaukite kiekvieną batoną keliose vietose. Kepkite iki 200 °C įkaitintoje orkaitėje apie 25 min., kol pluta taps gražiai auksinė.
Leiskite batonams šiek tiek atvėsti ant grotelių ir skanaukite dar lengvai šiltus.