Skip to main content

INGREDIENTAI

Porcijų skaičius – 3

  • 800 g kiaulienos išpjovos (galite imti ir nugarinę)

  • 80 g skysto medaus

  • Sultys iš 1 žaliosios citrinos

  • 6 česnako skiltelės

  • 3 v. š. sojų padažo

  • 2 v. š. alyvuogių aliejaus

  • 1 a. š. česnako granulių

  • 1 a. š. džiovintų žolelių mišinio

  • 1 a. š. rūkytos paprikos miltelių

  • ½ a. š. druskos

  • ½ a. š. grūstų juodųjų pipirų

PARUOŠIMO BŪDAS

Bendra trukmė – ~30 min.

  1. Nusausinkite išpjovą ir keliose vietose subadykite šakute, kad prieskoniai geriau įsigertų.

  2. Sumaišykite česnako granules, žoleles, rūkytą papriką, druską bei pipirus ir įtrinkite mėsą. Jei patogiau, perpjaukite išpjovą pusiau.

  3. Įkaitinkite keptuvę su alyvuogių aliejumi. Mėsą apkepkite po ~3 min. iš visų pusių, kad susidarytų graži plutelė, bet vidus dar liktų žalias.

  4. Kaitinkite orkaitę iki 190 °C (viršus + apačia).

  5. Atokiai dubenėlyje sumaišykite smulkintą česnaką, medų, sojų padažą ir laimo sultis.

  6. Apkeptą išpjovą perkelkite į kepimo indą, gausiai aptepkite paruošta glazūra, likutį supilkite į formos dugną.

  7. Kepkite 15 min., tada indą uždenkite folija ir kepkite dar 10–15 min., kol vidinė temperatūra pasieks ~70 °C.

  8. Ištraukite, palaikykite 5 min., kad sultys pasiskirstytų, ir supjaustykite plonomis riekėmis. Patiekite su keptomis bulvėmis, šviežiomis daržovėmis ar salotomis.

Patarimai

  • Prieš kepdami orkaitėje visada apkepkite mėsą keptuvėje – taip „užrakinamos“ sultys.

  • Norite aštrumo? Į prieskonių mišinį įberkite Kajeno pipirų ar aitriųjų dribsnių.

  • Stebėkite vidinę temperatūrą: 70 °C – optimalus taškas išpjovai, kad liktų minkšta ir sultinga, o ne perdžiūvusi.