INGREDIENTAI
Porcijų skaičius – 3
-
800 g kiaulienos išpjovos (galite imti ir nugarinę)
-
80 g skysto medaus
-
Sultys iš 1 žaliosios citrinos
-
6 česnako skiltelės
-
3 v. š. sojų padažo
-
2 v. š. alyvuogių aliejaus
-
1 a. š. česnako granulių
-
1 a. š. džiovintų žolelių mišinio
-
1 a. š. rūkytos paprikos miltelių
-
½ a. š. druskos
-
½ a. š. grūstų juodųjų pipirų
PARUOŠIMO BŪDAS
Bendra trukmė – ~30 min.
-
Nusausinkite išpjovą ir keliose vietose subadykite šakute, kad prieskoniai geriau įsigertų.
-
Sumaišykite česnako granules, žoleles, rūkytą papriką, druską bei pipirus ir įtrinkite mėsą. Jei patogiau, perpjaukite išpjovą pusiau.
-
Įkaitinkite keptuvę su alyvuogių aliejumi. Mėsą apkepkite po ~3 min. iš visų pusių, kad susidarytų graži plutelė, bet vidus dar liktų žalias.
-
Kaitinkite orkaitę iki 190 °C (viršus + apačia).
-
Atokiai dubenėlyje sumaišykite smulkintą česnaką, medų, sojų padažą ir laimo sultis.
-
Apkeptą išpjovą perkelkite į kepimo indą, gausiai aptepkite paruošta glazūra, likutį supilkite į formos dugną.
-
Kepkite 15 min., tada indą uždenkite folija ir kepkite dar 10–15 min., kol vidinė temperatūra pasieks ~70 °C.
-
Ištraukite, palaikykite 5 min., kad sultys pasiskirstytų, ir supjaustykite plonomis riekėmis. Patiekite su keptomis bulvėmis, šviežiomis daržovėmis ar salotomis.
Patarimai
-
Prieš kepdami orkaitėje visada apkepkite mėsą keptuvėje – taip „užrakinamos“ sultys.
-
Norite aštrumo? Į prieskonių mišinį įberkite Kajeno pipirų ar aitriųjų dribsnių.
-
Stebėkite vidinę temperatūrą: 70 °C – optimalus taškas išpjovai, kad liktų minkšta ir sultinga, o ne perdžiūvusi.