INGREDIENTAI
Porcijų skaičius – 4
Tešla
-
3 stiklinės miltų
-
1 stiklinė verdančio vandens
-
3 v. š. aliejaus
Įdaras
-
Sauja džiovintų grybų
-
1 svogūnas
-
2 česnako skiltelės
-
10 g petražolių
-
Žiupsnelis druskos
-
Žiupsnelis maltų pipirų
-
Verdančio vandens grybams pamirkyti (pagal poreikį)
-
Šlakelis aliejaus kepimui
PARUOŠIMO BŪDAS
Bendra trukmė – apie 45 min.
-
Tešlos paruošimas. Miltus supilkite į dubenį, įpilkite aliejaus, užplikykite verdančiu vandeniu ir šaukštu išmaišykite. Kai masė pravės, minkykite, kol tešla taps vientisa ir elastinga.
-
Įdaras. Džiovintus grybus užpilkite karštu vandeniu, kad suminkštėtų, nusunkite ir labai smulkiai sukapokite. Svogūną ir česnaką smulkiai supjaustykite, patroškinkite aliejuje, sudėkite grybus, petražoles, pagardinkite druska ir pipirais, trumpai pakepinkite.
-
Formavimas. Ant miltuoto stalo iškočiokite ploną tešlos lakštą. Stikline išspauskite apskritimus, į vidurį dėkite šaukštelį grybų įdaro, perlenkite ir gerai užspauskite kraštelius.
-
Virimas. Virtinukus dėkite į pasūdytą verdantį vandenį ir virkite 3–4 min., kol jie iškils į paviršių. Išgriebkite, palikite nubėgti vandeniui ir patiekite karštus.
Skanaus!