Skip to main content

INGREDIENTAI

Porcijų skaičius – 4

Tešla

  • 3 stiklinės miltų

  • 1 stiklinė verdančio vandens

  • 3 v. š. aliejaus

Įdaras

  • Sauja džiovintų grybų

  • 1 svogūnas

  • 2 česnako skiltelės

  • 10 g petražolių

  • Žiupsnelis druskos

  • Žiupsnelis maltų pipirų

  • Verdančio vandens grybams pamirkyti (pagal poreikį)

  • Šlakelis aliejaus kepimui

PARUOŠIMO BŪDAS

Bendra trukmė – apie 45 min.

  1. Tešlos paruošimas. Miltus supilkite į dubenį, įpilkite aliejaus, užplikykite verdančiu vandeniu ir šaukštu išmaišykite. Kai masė pravės, minkykite, kol tešla taps vientisa ir elastinga.

  2. Įdaras. Džiovintus grybus užpilkite karštu vandeniu, kad suminkštėtų, nusunkite ir labai smulkiai sukapokite. Svogūną ir česnaką smulkiai supjaustykite, patroškinkite aliejuje, sudėkite grybus, petražoles, pagardinkite druska ir pipirais, trumpai pakepinkite.

  3. Formavimas. Ant miltuoto stalo iškočiokite ploną tešlos lakštą. Stikline išspauskite apskritimus, į vidurį dėkite šaukštelį grybų įdaro, perlenkite ir gerai užspauskite kraštelius.

  4. Virimas. Virtinukus dėkite į pasūdytą verdantį vandenį ir virkite 3–4 min., kol jie iškils į paviršių. Išgriebkite, palikite nubėgti vandeniui ir patiekite karštus.

Skanaus!