Skip to main content

INGREDIENTAI:

  • 500 g vištienos krūtinėlės

  • 200 ml vandens

  • 1 didelis arba 2 maži kiaušiniai

  • 5 šaukštai šalto vandens

  • 3 didelės česnako skiltelės (arba 4 mažesnės)

  • 2 šaukštai sezamo sėklų

  • Prieskoniai vištienai – pagal skonį

  • Maltų juodųjų pipirų – pagal skonį

  • Aliejaus – kepimui

Padažui:

  • 220 ml vandens

  • 5 šaukštai sojos padažo

  • 3 šaukštai medaus

  • 3 šaukštai krakmolo (apytikriai)

  • 1 šaukštas baltojo vyno acto

PARUOŠIMAS:

  1. Vištienos krūtinėlę supjaustykite gabaliukais, pabarstykite prieskoniais ir pipirais.

  2. Kiaušinius išplakite su vandeniu, suberkite 2 šaukštus krakmolo, permaišykite ir įdėkite vištieną. Viską gerai sumaišykite.

  3. Keptuvėje įkaitinkite aliejų, sudėkite vištieną ir apkepkite iš abiejų pusių, kol apskrus ir bus iškepusi – tik neperkepkite.

  4. Apkepusią mėsą išimkite ir atidėkite.

  5. Padažui sumaišykite vandenį, sojos padažą, actą ir medų.

  6. Česnaką susmulkinkite ir pakepinkite toje pačioje keptuvėje, kur kepė vištiena. Supilkite paruoštą padažą, užvirkite.

  7. Krakmolą sumaišykite su 220 ml vandens ir supilkite į verdantį padažą. Sudėkite vištieną.

  8. Troškinkite, kol padažas sutirštės. Galiausiai suberkite sezamą ir nukelkite nuo ugnies.