INGREDIENTAI:
-
500 g vištienos krūtinėlės
-
200 ml vandens
-
1 didelis arba 2 maži kiaušiniai
-
5 šaukštai šalto vandens
-
3 didelės česnako skiltelės (arba 4 mažesnės)
-
2 šaukštai sezamo sėklų
-
Prieskoniai vištienai – pagal skonį
-
Maltų juodųjų pipirų – pagal skonį
-
Aliejaus – kepimui
Padažui:
-
220 ml vandens
-
5 šaukštai sojos padažo
-
3 šaukštai medaus
-
3 šaukštai krakmolo (apytikriai)
-
1 šaukštas baltojo vyno acto
PARUOŠIMAS:
-
Vištienos krūtinėlę supjaustykite gabaliukais, pabarstykite prieskoniais ir pipirais.
-
Kiaušinius išplakite su vandeniu, suberkite 2 šaukštus krakmolo, permaišykite ir įdėkite vištieną. Viską gerai sumaišykite.
-
Keptuvėje įkaitinkite aliejų, sudėkite vištieną ir apkepkite iš abiejų pusių, kol apskrus ir bus iškepusi – tik neperkepkite.
-
Apkepusią mėsą išimkite ir atidėkite.
-
Padažui sumaišykite vandenį, sojos padažą, actą ir medų.
-
Česnaką susmulkinkite ir pakepinkite toje pačioje keptuvėje, kur kepė vištiena. Supilkite paruoštą padažą, užvirkite.
-
Krakmolą sumaišykite su 220 ml vandens ir supilkite į verdantį padažą. Sudėkite vištieną.
-
Troškinkite, kol padažas sutirštės. Galiausiai suberkite sezamą ir nukelkite nuo ugnies.