INGREDIENTAI
Porcijų skaičius – 4
-
400 g maltos mėsos
-
135 g taco geldelių (apie 12 vnt., pvz., „Santa Maria“)
-
100 ml vandens
-
1 pakelis taco prieskonių mišinio
-
1 v. š. sviesto (arba margarino)
Priedams
-
Švelnus taco padažas (pagal skonį)
-
Salotos, kubeliais pjaustyti pomidorai
-
Tarkuotas sūris
-
Grietinė ir gvakamolė – pasirinktinai
PARUOŠIMO BŪDAS
Trukmė – apie 30 min.
-
Įkaitintoje keptuvėje ištirpinkite sviestą, sudėkite maltą mėsą ir kepkite, kol išgaruos skystis ir gabaliukai pradės lengvai skrusti.
-
Įberkite taco prieskonių mišinį, įpilkite vandenį ir maišydami troškinkite 5–10 min., kol skoniai susijungs, o padažas sutirštės.
-
Kol mėsa kunkuliuoja, į atskirus dubenėlius sudėkite salotas, pomidorus ir tarkuotą sūrį; šalia paruoškite padažus, grietinę bei gvakamolę.
-
Taco geldeles pašildykite orkaitėje ar mikrobangų krosnelėje pagal gamintojo rekomendacijas, kad jos taptų traškios.
-
Patiekite pašildytas geldeles kartu su malta mėsa ir priedais, leiskite kiekvienam susikomplektuoti savo mėgstamą taco.
-
Nepanaudotas geldeles laikykite sandariai uždarytas vėsioje vietoje – jos išliks traškios dar kelias dienas ir puikiai tiks kesadilijoms ar kitiems užkandžiams.
Skanaus!