Skip to main content

INGREDIENTAI

Porcijų skaičius – 4

  • 400 g maltos mėsos

  • 135 g taco geldelių (apie 12 vnt., pvz., „Santa Maria“)

  • 100 ml vandens

  • 1 pakelis taco prieskonių mišinio

  • 1 v. š. sviesto (arba margarino)

Priedams

  • Švelnus taco padažas (pagal skonį)

  • Salotos, kubeliais pjaustyti pomidorai

  • Tarkuotas sūris

  • Grietinė ir gvakamolė – pasirinktinai

PARUOŠIMO BŪDAS

Trukmė – apie 30 min.

  1. Įkaitintoje keptuvėje ištirpinkite sviestą, sudėkite maltą mėsą ir kepkite, kol išgaruos skystis ir gabaliukai pradės lengvai skrusti.

  2. Įberkite taco prieskonių mišinį, įpilkite vandenį ir maišydami troškinkite 5–10 min., kol skoniai susijungs, o padažas sutirštės.

  3. Kol mėsa kunkuliuoja, į atskirus dubenėlius sudėkite salotas, pomidorus ir tarkuotą sūrį; šalia paruoškite padažus, grietinę bei gvakamolę.

  4. Taco geldeles pašildykite orkaitėje ar mikrobangų krosnelėje pagal gamintojo rekomendacijas, kad jos taptų traškios.

  5. Patiekite pašildytas geldeles kartu su malta mėsa ir priedais, leiskite kiekvienam susikomplektuoti savo mėgstamą taco.

  6. Nepanaudotas geldeles laikykite sandariai uždarytas vėsioje vietoje – jos išliks traškios dar kelias dienas ir puikiai tiks kesadilijoms ar kitiems užkandžiams.

Skanaus!