INGREDIENTAI
Porcijų skaičius: 4
-
6 didelės bulvės
-
1 kiaušinis
-
1 arb. š. druskos
-
⅓ arb. š. maltų juodųjų pipirų
Įdarui
-
300 g kiaulienos faršo
-
½ mažo svogūno
-
⅔ arb. š. druskos
-
½ arb. š. česnako miltelių
-
⅓ arb. š. džiovinto mairūno
-
⅓ arb. š. maltų juodųjų pipirų
Kepimui
-
Aliejaus pagal poreikį
PARUOŠIMO BŪDAS
Paruošimo laikas: apie 45 min.
-
Įdaras. Svogūną itin smulkiai sukapokite. Dubenyje sumaišykite faršą, svogūną, druską, česnako miltelius, mairūną ir pipirus. Atidėkite, kad skoniai susijungtų.
-
Bulvių masė. Nuskustas bulves sutarkuokite, sudėkite į sietelį ir lengvai paspauskite, kad nubėgtų dalis skysčio. Perkelkite į dubenį, įmuškite kiaušinį, berkite druską bei pipirus, išmaišykite.
-
Formavimas. Į įkaitintą keptuvę su 2 v. š. aliejaus dėkite kupiną šaukštą bulvių masės, paskleiskite. Ant viršaus plonu sluoksniu paskirstykite faršą, uždenkite dar šaukštu tarkių.
-
Kepimas. Kepkite vidutinėje kaitroje po 6–7 min. iš kiekvienos pusės, kol blynas taps auksinis, o mėsa viduje iškeps. Jei riebalai greitai sudega, ugnį sumažinkite ir įpilkite dar šlakelį aliejaus.
-
Patiekimas. Karštus blynus patiekite su grietine ar spirgučių padažu. Skanaus!