INGREDIENTAI
Porcijų skaičius: 6
500 g maltos (ar smulkiai kapotos) jautienos
500 g maltos (ar smulkiai kapotos) kiaulienos
100 g kiaulienos šoninės
2 svogūnai
Sauja petražolių
Sauja krapų
Sauja mėtų
1 šaukštelis kumino
1 šaukštelis maltų juodųjų pipirų
½ šaukštelio aitriosios paprikos miltelių (arba pagal skonį)
Druskos – pagal skonį
Padažui
200 g graikiško (ar paprasto) jogurto
1 žalia citrina (ar ½ geltonos citrinos)
Sauja smulkintų krapų
Sauja smulkintų svogūnų laiškų
2 česnako skiltelės
Druskos ir maltų pipirų – pagal skonį
PARUOŠIMO BŪDAS
Paruošimo laikas: apie 30 min.
-
Kiaulienos šoninę, svogūnus ir visus žalumynus labai smulkiai sukapokite.
-
Į didelį dubenį sudėkite jautieną, kiaulieną, šoninę, svogūną, žoleles, kumino, pipirų, aitriosios paprikos ir druskos.
-
Rankomis kruopščiai minkykite, kol mišinys taps visiškai vientisas ir lipnus.
-
Drėgnomis rankomis apglėbkite iešmus mėsos mase, formuodami pailgus liulia kebabus.
-
Kepkite ant įkaitinto grilio, nuolat vartydami, kol paviršius tolygiai apskrus. Jei kepate orkaitėje, įkaitinkite ją iki 200 °C ir dėkite kebabus ant grotelių, kol paruduos.
-
Padažui jogurtą sumaišykite su žaliąja citrina išspaustomis sultimis, krapais, svogūnų laiškais ir išspaustu česnaku. Pagardinkite druska bei pipirais, išmaišykite.
-
Karštus kebabus patiekite su šviežiai pagamintu jogurtiniu padažu. Skanaus!