Skip to main content

INGREDIENTAI

Porcijų skaičius: 6

500 g maltos (ar smulkiai kapotos) jautienos
500 g maltos (ar smulkiai kapotos) kiaulienos
100 g kiaulienos šoninės
2 svogūnai
Sauja petražolių
Sauja krapų
Sauja mėtų
1 šaukštelis kumino
1 šaukštelis maltų juodųjų pipirų
½ šaukštelio aitriosios paprikos miltelių (arba pagal skonį)
Druskos – pagal skonį

Padažui
200 g graikiško (ar paprasto) jogurto
1 žalia citrina (ar ½ geltonos citrinos)
Sauja smulkintų krapų
Sauja smulkintų svogūnų laiškų
2 česnako skiltelės
Druskos ir maltų pipirų – pagal skonį

PARUOŠIMO BŪDAS

Paruošimo laikas: apie 30 min.

  1. Kiaulienos šoninę, svogūnus ir visus žalumynus labai smulkiai sukapokite.

  2. Į didelį dubenį sudėkite jautieną, kiaulieną, šoninę, svogūną, žoleles, kumino, pipirų, aitriosios paprikos ir druskos.

  3. Rankomis kruopščiai minkykite, kol mišinys taps visiškai vientisas ir lipnus.

  4. Drėgnomis rankomis apglėbkite iešmus mėsos mase, formuodami pailgus liulia kebabus.

  5. Kepkite ant įkaitinto grilio, nuolat vartydami, kol paviršius tolygiai apskrus. Jei kepate orkaitėje, įkaitinkite ją iki 200 °C ir dėkite kebabus ant grotelių, kol paruduos.

  6. Padažui jogurtą sumaišykite su žaliąja citrina išspaustomis sultimis, krapais, svogūnų laiškais ir išspaustu česnaku. Pagardinkite druska bei pipirais, išmaišykite.

  7. Karštus kebabus patiekite su šviežiai pagamintu jogurtiniu padažu. Skanaus!