Skip to main content

INGREDIENTAI

Porcijų skaičius – 1 l

  • 1 l beržų sulos

  • 1 ½ a. š. cukraus

  • 4 razinos

PARUOŠIMO BŪDAS

Bendra trukmė – kelios dienos

  1. Švarius stiklainius ar butelius (po 1 l) pripildykite šviežios sulos. Į kiekvieną įberkite cukrų ir įmeskite po keturias razinas.

  2. Inde palikite vietos kilti putoms, dangtelius tik uždėkite, bet neužsukite. Stiklainius pastatykite tamsesniame, kambario temperatūros kampelyje. Rauginkite 4–5 dienas, kol sula ims lengvai burbuliuoti.

  3. Kai gėrimas pasieks norimą rūgštumą, sandariai užsukite ir perkelkite į 5–10 °C rūsį arba šaldytuvą. Atidarydami būkite atsargūs – sula bus natūraliai gazuota.

Skanaus ir gaivaus atsigavimo!