INGREDIENTAI
Porcijų skaičius – 1 l
-
1 l beržų sulos
-
1 ½ a. š. cukraus
-
4 razinos
PARUOŠIMO BŪDAS
Bendra trukmė – kelios dienos
-
Švarius stiklainius ar butelius (po 1 l) pripildykite šviežios sulos. Į kiekvieną įberkite cukrų ir įmeskite po keturias razinas.
-
Inde palikite vietos kilti putoms, dangtelius tik uždėkite, bet neužsukite. Stiklainius pastatykite tamsesniame, kambario temperatūros kampelyje. Rauginkite 4–5 dienas, kol sula ims lengvai burbuliuoti.
-
Kai gėrimas pasieks norimą rūgštumą, sandariai užsukite ir perkelkite į 5–10 °C rūsį arba šaldytuvą. Atidarydami būkite atsargūs – sula bus natūraliai gazuota.
Skanaus ir gaivaus atsigavimo!