INGREDIENTAI (4 porcijoms)
-
3 burokėliai
-
3 šaukštai balzaminio acto
-
2 šaukštai alyvuogių aliejaus
-
1 šaukštas citrinų sulčių
-
1 šaukštelis džiovintų čiobrelių (ar kelios šakelės šviežių)
-
3 česnako skiltelės
-
druska, juodieji pipirai – pagal skonį
PARUOŠIMO BŪDAS (apie 1 val.)
-
Burokėlius nulupkite, supjaustykite plonomis riekelėmis ar skiltelėmis ir sudėkite į dubenį.
-
Užpilkite citrinų sultis, aliejų, balzaminį actą, įspauskite česnaką, berkite čiobrelius ir išmaišykite, kad daržovės tolygiai apsiveltų marinatu. Palikite 15–20 min. pasimarinuoti.
-
Dar sykį permaišykite, išklokite skardą kepimo popieriumi ir vienu sluoksniu paskleiskite burokėlius. Pabarstykite druska bei pipirais.
-
Kepkite iki 180 °C įkaitintoje orkaitėje 45–60 min., kol burokėliai suminkštės ir lengvai apskrus. Minkštumą patikrinkite paragavę paskutinėmis minutėmis.
Skanaus!