Skip to main content

INGREDIENTAI (4 porcijoms)

  • 3 burokėliai

  • 3 šaukštai balzaminio acto

  • 2 šaukštai alyvuogių aliejaus

  • 1 šaukštas citrinų sulčių

  • 1 šaukštelis džiovintų čiobrelių (ar kelios šakelės šviežių)

  • 3 česnako skiltelės

  • druska, juodieji pipirai – pagal skonį

PARUOŠIMO BŪDAS (apie 1 val.)

  1. Burokėlius nulupkite, supjaustykite plonomis riekelėmis ar skiltelėmis ir sudėkite į dubenį.

  2. Užpilkite citrinų sultis, aliejų, balzaminį actą, įspauskite česnaką, berkite čiobrelius ir išmaišykite, kad daržovės tolygiai apsiveltų marinatu. Palikite 15–20 min. pasimarinuoti.

  3. Dar sykį permaišykite, išklokite skardą kepimo popieriumi ir vienu sluoksniu paskleiskite burokėlius. Pabarstykite druska bei pipirais.

  4. Kepkite iki 180 °C įkaitintoje orkaitėje 45–60 min., kol burokėliai suminkštės ir lengvai apskrus. Minkštumą patikrinkite paragavę paskutinėmis minutėmis.

Skanaus!