INGREDIENTAI
-
230 g kvietinių miltų
-
200 g cukraus
-
220 ml karšto vandens
-
120 g neutralaus aliejaus (arba tirpinto sviesto)
-
3 M dydžio kiaušiniai
-
5 v. š. kokybiškos kakavos
-
2 a. š. kepimo miltelių
-
1 ½ a. š. vanilinio cukraus
-
1 a. š. tirpios kavos (nebūtina, bet paryškina skonį)
-
žiupsnis druskos
PARUOŠIMO BŪDAS
-
Orkaitę įkaitinkite iki 180 °C viršus–apačia be ventiliatoriaus.
-
Užvirkite vandenį ir atidėkite kelioms minutėms, kad šiek tiek pravėstų.
-
Atskirame dubenyje sumaišykite miltus, kakavą, kepimo miltelius ir druską.
-
Kitame inde kiaušinius išplakite su cukrumi, vaniliniu cukrumi ir kava, kol masė pabals ir padidės. Plakdami lėtai supilkite aliejų.
-
Į kiaušinių masę porcija po porcijos įsijokite miltų mišinį, kiekvienąkart lengvai išmaišydami. Galiausiai supilkite karštą vandenį – tešla bus skystoka, taip ir turi būti.
-
Supilkite tešlą į kepimo popieriumi išklotą 20×20 cm kvadratinę (arba ~24 cm apvalią) formą.
-
Kepkite 30–40 min. Orkaitės viduryje. Pyrago pasirengimą tikrinkite mediniu pagaliuku – ištrauktas jis turi būti sausas.
-
Visiškai atvėsinkite formoje. Norėdami puošti, galite užpilti 100 g tirpinto juodojo šokolado, sumaišyto su 1 v. š. sviesto, bet tai nebūtina – pyragas skanus ir be glaisto.
Skanaus!