INGREDIENTAI
Porcijų skaičius: 8
Tešlai:
-
1 kg miltų (gali prireikti mažiau)
-
200 ml pieno
-
3 kiaušiniai
-
100 g sviesto
-
3 šaukštai cukraus
-
14 g sausų mielių
-
½ šaukštelio druskos
Įdarui:
-
500 g aguonų
-
100 g sviesto
-
100 g medaus
-
10 šaukštų cukraus
-
truputis pieno
Aptepimui:
-
1 kiaušinis
PARUOŠIMO BŪDAS
Paruošimo laikas: daugiau nei 1 val.
-
Aguonas užpilkite vandeniu ir palikite brinkti per naktį.
-
Kiaušinius plakite su cukrumi, druska ir suminkštintu sviestu. Įmaišykite pašildytą pieną bei mieles. Suberkite miltus ir minkykite, kol tešla taps elastinga, bet nelips prie rankų. Jei reikia, įpilkite truputį pieno. Dubenį uždenkite ir laikykite šiltai apie 2 val., kad pakiltų.
-
Nukoštas aguonas permalkite smulkia mėsmale. Puode ištirpinkite sviestą, sudėkite cukrų, medų ir šlakelį pieno; maišykite, kol masė taps vientisa. Užpilkite šį mišinį ant aguonų ir gerai permaišykite.
-
Pakilusią tešlą iškočiokite stačiakampiu, tolygiai paskleiskite aguonų įdarą ir susukite į ritinį. Viršų aptepkite išplaktu kiaušiniu.
-
Kepkite 180 °C orkaitės viduryje apie 40 min., kol vyniotinis gražiai parus. Prieš pjaustydami leiskite visiškai atvėsti.
Skanaus!