Skip to main content

INGREDIENTAI

Porcijų skaičius: 10

  • 2 stiklinės miltų

  • 1 stiklinė cukraus (reguliuokite pagal saldumą)

  • 1 stiklinė kefyro

  • 2 kiaušiniai

  • 100 ml neutralaus aliejaus

  • 1 sauja razinų

  • 2 šaukšteliai kepimo miltelių

  • 1 šaukštelis vanilinio cukraus

  • žiupsnelis druskos

PARUOŠIMO BŪDAS

Paruošimo laikas: apie 10 min.

  1. Įkaitinkite orkaitę iki 180 °C (viršus + apačia, be ventiliatoriaus).

  2. Miltus persijokite ir sumaišykite su kepimo milteliais.

  3. Kitame dubenyje kiaušinius plakite su cukrumi, kol masė pašviesės ir padidės. Įmaišykite kefyrą ir aliejų.

  4. Sudėkite vanilinį cukrų bei druską. Keliais kartais įsijokite miltų mišinį, kiekvienąsyk lengvai išmaišydami, kad neliktų sausų gumuliukų. Galiausiai suberkite razinas.

  5. Kekso formą patepkite sviestu ar aliejumi ir pabarstykite miltais. Supilkite tešlą.

  6. Kepkite orkaitės viduryje 50–60 min., kol į kekso centrą įbestas medinis pagaliukas liks sausas.

  7. Išimkite keksą, visiškai atvėsinkite, norėdami pabarstykite cukraus pudra ir skanaukite.