INGREDIENTAI
Porcijų skaičius: 10
-
2 stiklinės miltų
-
1 stiklinė cukraus (reguliuokite pagal saldumą)
-
1 stiklinė kefyro
-
2 kiaušiniai
-
100 ml neutralaus aliejaus
-
1 sauja razinų
-
2 šaukšteliai kepimo miltelių
-
1 šaukštelis vanilinio cukraus
-
žiupsnelis druskos
PARUOŠIMO BŪDAS
Paruošimo laikas: apie 10 min.
-
Įkaitinkite orkaitę iki 180 °C (viršus + apačia, be ventiliatoriaus).
-
Miltus persijokite ir sumaišykite su kepimo milteliais.
-
Kitame dubenyje kiaušinius plakite su cukrumi, kol masė pašviesės ir padidės. Įmaišykite kefyrą ir aliejų.
-
Sudėkite vanilinį cukrų bei druską. Keliais kartais įsijokite miltų mišinį, kiekvienąsyk lengvai išmaišydami, kad neliktų sausų gumuliukų. Galiausiai suberkite razinas.
-
Kekso formą patepkite sviestu ar aliejumi ir pabarstykite miltais. Supilkite tešlą.
-
Kepkite orkaitės viduryje 50–60 min., kol į kekso centrą įbestas medinis pagaliukas liks sausas.
-
Išimkite keksą, visiškai atvėsinkite, norėdami pabarstykite cukraus pudra ir skanaukite.